DNA, pe urmele lui Liviu Dragnea. Pe cine a deranjat vicepremierul și ce i se pune în cârcă

Lumea Justiție publică documente incendiare despe modul în care DNA încearcă să-l înfunde pe vicepremierul Liviu Dragnea. Potrivit sursei citate, procurorii au făcut presiuni asupra unor persoane pe care le amenință cu dosare fabricate pentru a-i determina să declare fapte care îl incriminează pe vicepremier, pentru ca în final acesta să fie debarcat din Guvernul Ponta.

Din câte se pare, totul a pornit de la arestarea secretarului de stat, Valentin Preda, pentru deținere de secrete de stat, acesta fiind ridicat din stradă și percheziționat pentru o cameră foto cu documente secrete livrată, culmea, de un angajat al DNA, la ordinul procurorului Nicolae Marin.

Potrivit Lumea Justiției, una dintre persoanele asupra carora  s-au exercitat presiuni este fostul secretar de stat de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Răducu Valentin Preda, care a fost debarcat subit din functie după ce DNA, la 19 februarie 2013, l-a ridicat abuziv din plină stradă, pe motiv că ar fi complice la sustragerea de documente secrete de stat și deținător de documente secrete.

 Profitându-se de legăturile dintre un comisar șef de poliție judiciară al DNA,  Dan Emil Manolachi, cu secretarul de stat Valentin Preda, anchetatorii anticorupție au început urmărirea penală împotriva celor doi în data de 19 februarie 2013.

Procurorul Nicolae Marin a determinat destituirea lui Valentin Preda

Procurorul de caz,Nicolae Marin a început urmărirea penală împotriva lui Manolachi și Preda la 19 februarie 2013, dupa ce l-a reținut pe acesta.

Într-un comunicat al DNA se arată că documentele care au fost găsite la Preda au fost valorificate în scop personal sau în folosul unor alte persoane din anturajul său. Una dintre persoanele frecventate de Preda era chiar vicepremierul Liviu Dragnea, la care procurorii vor să ajungă cu orice preț.

Care sunt dedesubturile anchetei

 - documentele secrete de pe camera foto sunt, potrivit luju.ro,  cinci file cu mențiunea secret de stat, livrate de SRI către DNA, și care descriau o serie de date despre anumite contracte economice cu bani publici;

 - documentele secrete au fost fotocopiate de comisarul sef de poliție – fapt recunoscut de acesta – dintr-un dosar al DNA deținut de același procuror Nicolae Marin, cel care face și ancheta.

- dacă la comisarul de poliție fapta a fost stabilită cu certitudine, de ce procurorul Nicolae Marin nu a solicitat arestarea preventivă a comisarului șef de poliție judiciară, fapte reținute în sarcina acestuia fiind deosebit de grave?

 - comisarul șef de poliție judiciară era cercetat într-un alt dosar penal de corupție în care era acuzat de o persoană că ar fi primit mită o punga cu 40.000 lei de la un de la o persoană anchetată de DNA în scopul obținerii unei soluții favorabile;

 În acest caz este curios faptul în care DNA  a ajuns să se folosească de proprii angajați, respectiv Dan Emil Manolachi, cu dosare penale și probleme de integritate, pentru a pune sub învinuire demnitari din Guvern.

Totodată, DNA  demonstrează că este incapabil  să asigure protecția informațiilor clasificate din dosarele procurorirlor, de vreme ce orice politist de judiciar poate frunzări prin birouri dosarele cu secrete de stat și să le fotografieze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel