Direcția Națională Anticorupție efectuează percheziții la Administrația Spitalelor București.
Update 2:
Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei, spune că a aflat din presă despre percheziţiile DNA la Administraţia Spitalelor Bucureşti, dar că este foarte bine că se fac verificări, în cazul în care există suspiciuni.
„Aşteptăm să vedem despre ce e vorba. Am văzut doar în presă informaţia şi nu am idee despre ce e vorba. Dar, bineînţeles, sunt foarte fericit că DNA lucrează. Nimeni nu e mai presus de lege şi dacă există informaţii şi probleme este foarte bine că se acţionează, e un lucru perfect normal”, a declarat Tomescu, luni, pentru Agerpres.
Update:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.
În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.
Știrea inițială:
Procurorii DNA efectuează luni dimineaţa percheziţii la Administraţia Spitalelor Bucureşti, aflată în subordinea Primăriei Capitalei, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Potrivit surselor citate, este vorba despre un dosar de corupţie legat de achiziţii publice.
Vizat de anchetă ar fi directorul adjunct al instituţiei, care ar fi luat mită în două tranşe, respectiv 20.000 de euro şi 300.000 de lei.
Anterior, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre faptul că ASSMB (Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti) nu a început încă achiziția de ambulatorii pentru anumite spitale din Capitală.
„Eu nu știu ce așteaptă ASSMB-ul. Eu am făcut o analiză împreună cu secretarul de stat responsabil de aceste investiții și am observat cu surprindere că cei de la ASSMB în loc să se apuce de achizițiile pentru aceste ambulatorii, s-au apucat să facă achiziții de consultanță pentru achiziție“, a spus Rafila.
Ministrul Sănătății a mai spus că „trebuie să le clarificăm pentru că toată această chestiune cu nenumăratele contracte de consultanță pentru achiziție, și nici nu mă refer la valoarea lor, este anormală, este neobișnuită de fapt. Din moment ce se referă la proiecte de valoare relativ mică, care nu presupun niciun fel de lucruri extraordinare, sunt lucruri care se achiziționează în mod curent de către spitale. Nu știu pentru ce anume trebuie consultanță.”
Acesta și-a manifestat încrederea că instituțiile specializate vor efectua cercetări la ASSMB.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu