Pentru mulți va fi o descoperire faptul că scorțișoara se poate combina armonios nu doar cu ingredientele din deserturi, dar și cu preparatele din carne.
Dacă doriți să descoperiți ceva nou, încercați să adăugați un praf din acest condiment uimitor în carnea tocată pentru chiftele.
Important este să nu exagerați, deoarece, în caz contrar, scorțișoara va acoperi gustul principal al chiftelelor.
Sfat: Ar fi bine să evitați scorțișoara ambalată. Mai bine alegeți un baton de scorțișoară și măcinați-l cu o râșniță de cafea.
Mâncarea delicioasă, în care veți pune un praf de scorțișoară, îi va surprinde pe cei prezenți la masă cu o aromă ușoară și plăcută.
Apropo, scorțișoara poate fi folosită și în supe, dar, în acest caz, nu trebuie să o măcinați. Nu uitați să scoateți batonul de scorțișoară la sfârșitul gătitului.
A găti o mâncare bună nu este întotdeauna rapid și ușor. Cu toate acestea, cu rețeta de astăzi nu veți avea nicio problemă.
Rețeta de paste cu vinete este gustoasă și făcută din ingrediente simple, dar extrem de sănătoase. Acest fel de mâncare este la îndemâna tuturor și, fără îndoială, va mulțumi întreaga familie.
Ingrediente:
300 ml sos de roșii,
2 vinete,
1 lingură ulei de măsline,
300 grame de paste,
20 grame parmezan ras,
2 căței de usturoi,
pătrunjel, sare și piper - după gust,
6 roșii cherry
o ceapă,
3 linguri de smântână.
Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugați, apoi, vinetele tăiate cubulețe. Le sotăm câteva minute. Adăugăm sare și puțină apă și punem capacul. Gătim 5 minute și adăugăm sosul de roșii. Se lasă la fiert de un sfert de oră, după ce asezonați totul cu piper și sare.
Urmează smântâna. Amestecați Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate felii și se mai fierbe încă 5 minute.
Apoi trebuie să fierbeți pastele în apă sărată. Când pastele sunt gata, se scot din apă și se adaugă în amestecul de vinete. Amestecați și lăsați-le să fiarbă câteva clipe. Serviți pastele pe masă, după ce adăugați puțin pătrunjel tocat și parmezan ras. Poftă bună!
În frigiderul nostru există întotdeauna ciuperci proaspete. Mâncărurile copioase și aromate cu ciuperci sunt pe placul copiilor și al adulților.
Probabil, fiecare gospodină care a pregătit ciuperci s-a întrebat de ce acestea devin negre în timpul prăjirii. Te poți gândi că ciupercile nu sunt proaspete, de aceea se înnegresc.
De acord, dar nu orice produs se întunecă atât de mult în timpul procesării. Dar, deoarece s-a dovedit că acest lucru este absolut normal pentru ciupercile champignon, nu trebuie să vă faceți griji.
Dovlecei marinați, gata în 15 minute: o rețetă simplă pentru un aperitiv delicios și crocant
De ce ciupercile devin negre? Totul depinde de carbonul conținut în ciuperci. Când această substanță interacționează cu temperaturile ridicate, face ca produsul să se întunece. Deci înnegrirea ciupercilor nu este doar normală, ci și corectă.
Dacă observi următoarele semne, atunci ciupercile sunt stricate și nu trebuie consumate: pulpa moale, pete negre pe picioruș, suprafață alunecoasă și lipicioasă, pălărie plată.
Cum să păstrezi culoarea deschisă a ciupercilor: există un mic truc
Înainte de a prăji ciupercile, spălați-le în apă, în care ați adăugat suc de lămâie. Desigur, acest lucru se poate face în procesul de prăjire, dar ar trebui să fiți mai atenți, deoarece sucul de lămâie poate afecta gustul preparatului. Desigur, ciupercile nu își vor păstra albul natural, dar nu se vor închide atât de mult, ca de obicei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu