Doar o lingură de pudră de usturoi pe pământ și plantele tale îți vor mulțumi

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Cu o lingură de pudră de usturoi, plantele tale vor fi surprinzător de luxuriante și sănătoase. Iată cum trebuie să-l folosești, nu vei regreta.

Din cauza căldurii excesive din ultimele zile sau poate lipsei apei, se întâmpla ca plantele să aibă un aspect tern și îngălbenit.
Nu trebuie să renunțăm niciodată în aceste cazuri pentru că ne vin în ajutor nenumărate remedii naturale care ne vor permite să fertilizăm plantele și să le facă să revină la viață.

Acest truc de bricolaj îți va permite, de asemenea, să ții departe insectele plus că vei aduce nenumărate vitamine și substanțe benefice plantei tale. Vorbim despre pudra de usturoi. Indiferent dacă vă aflați în mediul rural sau într-un apartament, rezultatul nu se va schimba: veți obține frunze surprinzător de luxuriante, rădăcini sănătoase și flori din abundență. Fără a uita că vei proteja și microflora datorită puterii naturale antibacteriene a usturoiului.

Cum se folosește pudra de usturoi pe pământ

Această metodă naturală vă va permite să vă protejați plantele și să le faceți să reziste mult timp mai ales acum în pragul toameni. Asta pentru că planta va avea toți nutrienții de care are nevoie pentru a rămâne sănătoasă, evident că atunci când vezi că clima nu mai este potrivită pentru supraviețuirea ei o poți pune într-un loc mai adăpostit și să-i acorzi în continuare atenția corectă.


Există două moduri diferite de a folosi praful de usturoi în sol:

  • Usturoiul presărat direct pe pământ.
  • Usturoiul dizolvat în apă.

În ambele moduri veți avea același rezultat: o plantă luxuriantă și puternică care vă va oferi frunziș sănătos și flori frumoase, va fi și rezistentă și puternică până în punctul în care, cu puțină atenție, va rezista perioadei reci fără a slăbi prea mult.

În primul caz: usturoi presărat direct în pământ, trebuie să luăm o linguriță de praf de usturoi și să presărăm suprafața uniform. În timp, aceasta va pătrunde adânc în sol și va elibera toate proprietățile benefice pentru plantă, în plus, mirosul său va alunga insectele nedorite și diverși paraziți. Continuă acest tratament la fiecare 20 de zile și vei obține un rezultat perfect vizibil în timp.

În al doilea caz avem soluția de usturoi, adică praful de usturoi dizolvat în apă. Pentru a pregăti soluția de usturoi vom încălzi ușor apa înaninte.
Găsirea pudrei de usturoi nu este dificilă, o găsești în supermarketuri dar și în fitoterapie și va fi perfectă pentru acest tratament. Pentru fiecare litru de apă fierbinte puteți adăuga o linguriță de pudră de usturoi. Lăsăm lichidul la răcit și apoi filtrăm totul. Când lichidul nostru este suficient de rece, putem continua să ne udăm plantele. La fel ca în cazul usturoiului presărat direct pe pământ, soluția se aplică plantelor o dată la 20 de zile, potrivit Salutecobio.

Citește și:

Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei

Plantele decorează fiecare colț al casei, elimină umiditatea și absorb substanțele nocive care sunt dispersate în aer. Unele dintre ele sunt, așadar, perfecte pentru a fi păstrate în baie sau dormitor.

Dar nu toată lumea știe că unele plante ne ajută să ne relaxăm și calmăm.  Prin urmare, plantele nu doar înfrumusețează casa, dar au și un efect pozitiv asupra sănătății.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel