Cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate din arest.
UPDATE 2: Cele două doctorițe au refuzat să facă declarații în fața presei în momentul în care au fost eliberate din arest.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
UPDATE 1: Cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate din arest fără nicio altă măsură restrictivă, potrivit Antena 3 CNN. Instanța a dispus punerea de îndată a acestora în libertate.
Știrea inițială:
Cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon au fost eliberate din arest, transmite Antena 3 CNN.
Reamintim că pe 8 august, Maria Miron, acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, şi Mirela Păiuş, acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Decizia ca acestea să fie eliberate din arest vine după ce acestea au contestat decizia Tribunalului Bucureşti, procesul având loc marţi la Curtea de Apel Bucureşti. Acestea ar fi fost puse sub control judiciar.
"Deocamdată nu avem pronunțarea oficială din partea judecătorilor, însă, potrivit unor surse, este vorba despre măsura controlului judiciar în ceea ce le privește pe cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon, care, iată, au reușit o victorie astăzi în instanță pentru că li s-a admis această contestație, după ce Tribunalul București le-a arestat preventiv. Așteptăm, bineînțeles, și motivarea Curții de Apel București, având în vedere că vorbim totuși de niște infracțiuni destul de grave de care sunt acuzate cele două - omor cu premeditare. Astăzi ele au fost însoțite de mai mulți avocați, au vorbit extrem de mult în sala de judecată, au adus foarte multe argumente pentru a-i convinge pe magistrați să le admită această contestație, lucru care le-a și reușit. Este o decizie definitivă, ceea ce înseamnă că imediat ce se va comunica oficial această pronunțare dată de Curtea de Apel București, cele două sunt libere să plece din arestul Poliției către casă și cel mai probabil vor fi nevoite să meargă de două ori pe săptămână pentru a semna controlul judiciar la Poliției", a relatat jurnalista Georgiana Murgilă.
Reamintim că procurorii susţin că, în lunile martie şi aprilie, doctoriţele i-au scăzut unui pacient internat la terapie intensivă doza de noradrenalină, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale, acesta intrând în stop cardio-respirator.
„Având ca scop provocarea decesului unor pacienţi care necesitau terapie intensivă, dar cu privire la care inculpatele apreciau că nu mai este oportună menţinerea în viaţă, acestea au conceput şi pus în executare un plan ce consta în reducerea bruscă a dozei de noradrenalină (substanţă esenţială în terapie intensivă, cu rol în menţinerea tensiunii arteriale), cu consecinţa scăderii tensiunii arteriale, urmată de stop cardio-respirator. În sensul celor arătate mai sus, la data de 26.03.2024, ora 16,45, cu premeditare şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimei (pacient în vârstă de 54 de ani, în stare foarte gravă, instabil hemodinamic, având tensiunea arterială de 49/29 mm/Hg), inculpata M.M.A. a încercat să suprime viaţa pacientului prin reducerea bruscă a dozei de noradrenalină administrată prin injectomat, de la valoarea de 15 ml/h, la valoarea de 1 ml/h (valoare minimală care a fost menţinută o perioadă considerabilă de timp), însă decesul victimei nu s-a produs ca urmare a intervenţiei unei asistente medicale care a suplinit deficitul de noradrenalină prin perfuzie”, susțin anchetatorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News