Cristian Dima (ALDE) a reacționat ferm, miercuri, în contextul noilor recomandări pentru reluarea activităților în școli, din toamnă.
Publicitate
„Nu știu dacă Ludovic Orban și Klaus Iohannis au ales ca membri ai Guvernului cei mai incompetenți reprezentanți din conducerea PNL!
Altfel nu îmi pot explica normele cu privire la funcționarea școlilor în viitorul an școlar. Pare că oamenii ăștia nu sunt capabili să vadă mai departe de birourile lor din București. Sunt rupți complet de realitatea noastră. Nu mă refer a noastră a celor din Galați. Nu, mă refer la întreaga țară.
Am citit în dimineața asta mai multe știri cu privire la documentul dat publicității de Guvernul PNL cu privire la modul de funcționare al școlilor în noul an școlar, un document dă peste cap tot sistemul de învățământ din țară.
Mai grav este că normele prevăzute în documentul Guvernului nu pot fi aplicate de școlile din România.
O iau pe rând. Prima problemă este cea privind prezența elevilor la ore. Nu ai cum să aduci jumătate din elevi la şcoală şi jumătate să îi ţii acasă, în online. Cum decizi cine rămâne acasă și cine nu? Ce faci cu clasele unde sunt copii care nu au acces la lecțiile online? Pentru că e o realitate cu care ne confruntăm și în Galați. Sunt familii care nu își pot permite să le asigure copiilor dispozitive pentru a participa la orele online. Mai mult, cum vor reuși părinții să stea cu copiii când aceștia sunt acasă la orele online, pentru că nu toată lumea își permite bone și persoane care să aibă grijă de copii zilnic? Pe de o parte, bulversăm și elevii și părinții grav, iar o astfel de măsură creează din start nişte discrepanţe absolut uluitoare între copii”, a scris Cristian Dima, miercuri, pe contul său de Facebook.
„Totuși”, continuă acesta, „problema cea mai mare este legată de ora de curs. Să îţi baţi joc de educația copiilor şi să faci o jumătate de oră dintr-o oră, pare că cineva nu ştie ce înseamnă învățământ. Dacă vrem să ne batem joc de educația din ţara asta, asta o să facem probabil! În privința infrastructurii școlare nu știm dacă la ora actuală 10 la sută dintre şcolile din România sunt capabile să implementeze regulile noi impuse de Guvernul Orban.”
„Înțeleg nevoia de a luat toate măsurile pentru a proteja sănătatea copiilor şi a familiilor lor, dar ar fi bine să găsim metode alternative coerente, nu unele care dau peste cap tot ce înseamnă învățământ în România.
Poate pentru cei din Guvernul Orban școala nu reprezintă o prioritate, însă pentru societatea românească școala este esențială, pentru că societatea va fi sau nu performantă în funcție de modul în care e făcută educaţia azi”, a conchis Cristian Dima.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu