Președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, deputatul Mihai-Alexandru Badea, este acuzat de consilieri de 'comportamente ce se circumscriu faptei de hărțuire morală la locul de muncă.'
Printr-o adresă formulată către Secretariatul General al Camerei Deputaților, destinată secretarului general George Ionuț Dumitrică, consilierii Comisiei juridice, de disciplină și imunități au adus la cunoștință 'situația gravă existentă la nivelul Comisiei', respectiv 'exercitarea de către Președintele Comisiei Juridice, de disciplină și imunități dl. deputat Mihai-Alexandru Badea, a unor comportamente ce se circumscriu faptei de hărțuire morală la locul de muncă', citând art. 5^1 din Ordonanța Guvernului nr. 137/2000.
Numele mai multor consilieri ai Comisiei juridice, de disciplină și imunități apar la finalul documentului.
Menționăm că documentul, la momentul publicării, nu era semnat și nu avea nici număr de înregistrare.
Aceștia precizează că scopul ar fi de a determina înlocuirea staff-ului Comisiei și aducerea unor persoane recrutate din formațiunea politică din care face parte deputatul Mihai-Alexandru Badea.
În document se arată și că președintele Comisiei juridice ar fi avertizat consilierii comisiei că 'vor fi vânați pentru fiecare greșeală până la sfârșitul anului, pentru a fi nevoiți să părăsească locul de muncă', fiind de părere că sunt niște 'nulități'.
Consilierii susțin că președintele Comisiei juridice, de disciplină și imunități, a solicitat, în mod repetat 'îndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe timpul derulării concediului de odihnă și concediului medical al salariaților, cu nerespectarea prevederilor art. 144 și art. 151 din Codul Muncii.' Este vorba despre faptul că deputatul Badea le-ar fi solicitat elaborarea unor acte juridice, 'pe perioada în care consilierii angajați în cadrul Comisiei se aflau în concediu de odihnă și concediu medical, concediu de odihnă legal stabilit conform programărilor anule, fără ca pentru acest lucru să se if solicitat întreruperea concediului de odihnă conform art. 151 din Codul Muncii.'
De asemenea, se menționează că deputatul Badea a solicitat, în aceeași perioadă, 'participarea consilierilor în cadrul ședințelor organizatorice și a planificat proiecte ale consilierilor pe ordinea de zi.'
Președintele Comisiei juridice mai este acuzat că a trimis sarcini de serviciu, în mod repetat, în weekenduri și în zilele libere legale, în special sâmbătă și duminică, la ore nepotrivite, sub amenințarea aplicării de sancțiuni.
Totodată, consilierii spun că a refuzat nejustificat acordarea de timp liber pentru orele suplimentare prestate și 'a dispus în repetate rânduri supravegherea personalului Comisiei juridice, de către persoane ce nu au calitatea și pregătirea necesare.'
Președintele Comisiei Juridice și șeful de serviciu Paul Șerban ar fi permis accesul unor persoane care nu au calitatea de angajați în cadrul Comisiei juridice, la documente, la adresa de mail oficială. Persoanele în cauză ar face 'pontajul, lista de prezență a deputaților la ședințe și numărarea voturilor din online'.
Deputatul Badea mai este acuzat că a solicitat consilierilor din cadrul Comisiei prezentarea unor documente confidențiale pentru a analiza și aproba acordarea zilelor de concediu și că a abuzat de poziția sa pentru a avea acces la documente private ale membrilor de familie ale angajaților Camerei Deputaților.
El ar mai fi solicitat, cu încălcarea dispozițiilor legale, consilierilor care desfășurau activitatea prin telemuncă, prezența la sediul Camerei Deputaților.
În încheierea documentului, se mai menționează intenția deputatului USR Badea de a monta sisteme de supraveghere video a angajaților comisiei, pe cheltuiala proprie, dar și montarea, asemenea, a unor sisteme de pontaj suplimentare față de cele existente deja și instalate fără acordul consilierilor.
'Având în vedere cele prezentate mai sus, vă solicităm, în mod respectuos, să luați măsurile legale care se impun pentru a sancționa conduita abuzivă a Președintelui Comisiei juridice și să sesizați grupul parlamentar USR, care l-a propus în funcția de președinte pentru a analiza conduita neconformă cu statului de demnitar și de Președinte al Comisiei juridice al domnului deputat Mihai Alexandru Badea. De asemenea, vă solicităm să dispuneți măsurile necesare pentru a putea reda angajaților Comisiei juridice, de disciplină și imunități demnitatea funcției parlamentare.', concluzionează consilierii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci