Documentarul „Descoperă România cu Peter Hurley” la Serile Filmului Românesc

Documentarul AGERPRES Video, „Descoperă România cu Peter Hurley”, a fost vizionat de ieșeni vineri, 12 mai, la Ateneul din Iași. Documentarul spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânța până la Muzeul Țăranului din București, îndrăgostit fiind de România și de tradițiile și ospitalitatea românilor.

Peter face lucruri foarte frumoase, cu şi despre România şi, cum am spus şi la un moment dat, dacă a învăţat să vândă produse românilor, acum se ocupă să vândă ceea ce înseamnă România românilor, , să înţelegem. Peter ne-a dus în drumul lui în toate zonele importante de la noi din ţară şi, nu mă refer acum doar la zone geografice, ci şi la lucruri care atrag atenţia. Probabil că noi ar trebui să învăţăm, să avem iniţiativă, să facem mult mai mult pentru noi, de fapt”, a declarat la finalul proiecției regizorul documentarului, Camelia Moise.

Youtube video image

Camelia Moise a adăugat și faptul că Peter Hurley este un inițiator al marketingului cultural la noi în țară. „Anul trecut a fost a VII-a ediţie a festivalului iniţiat de Peter Hurley, Lungul drum spre Cimitirul Vesel, un festival de tradiţii, dar un festival de tradiţii la care vin muzicieni din Irlanda, antropologi, vin oameni foarte curioşi să ne descopere, să ne cunoască. Este fascinant. [...] Este un concept inedit care nu s-a mai făcut. Ca şi marketing cultural la noi nu s-a mai întâmplat lucrul acesta”, a spus Camelia Moise.

 (w670) Camelia Mo

Camelia Moise și Corina Gologoț

La finalul evenimentului, coordonatorul de PR al festivalului, Corina Giurgia, i-a înmânat Cameliei Moise o diplomă de „mulțumire și apreciere pentru întreaga contribuție adusă cinematografiei românești”.

AGERPRES expune în cadrul Festivalului Serile Filmului Românesc și imagini de arhivă de la filmările unor pelicule românești celebre, precum Steaua fără nume, Mihai Viteazul, Pintea sau Vlad Țepeș, dar și de la premiera oficială a filmului regizat de Cristian Mungiu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile, ce pot fi văzute până pe 14 mai, la Ateneul din Iași.

(w670)

peter hurley

Tot în cadrul festivalului, Agenția Națională de Presă AGERPRES a difuzat și documentarul „Tărâmul dintre ape”, o poveste emoționantă cu oameni din Delta Dunării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel