Doi activiști italieni au stropit cu vopsea o fântână din Roma pentru a protesta împotriva prezenței animalelor în circuri / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @EyeEm

Joi, doi activiști din grupul italian Animal Rebellion au aruncat vopsea peste fântâna cu lei din Piazza del Popolo din Roma, pentru a protesta împotriva prezenței animalelor în circuri.

Cei doi au folosit vopsea lavabilă, galbenă și roșie, înainte de a ridica o pancartă pe care scria: "Fără animale în circuri".

Turiștii din centrul istoric al orașului au făcut fotografii cu telefoanele înainte ca personalul de curățenie să sosească pentru a înlătura vopseaua. O parte din aceasta a ajuns în apă.

Într-o declarație, grupul a spus că acțiunea marchează lansarea campaniei "Kimba" pentru a pune capăt exploatării "violente și opresive" a animalelor în circuri. A fost numită după Kimba, un leu care a scăpat din Circul Rony Roller, din orașul Ladispoli, aproape de Roma, în noiembrie.

Înregistrările video au arătat leul matur, cu o coamă stufoasă, plimbându-se pe străzi rezidențiale întunecate și pustii, înainte de a fi capturat și dus înapoi. Stăpânul leului a declarat pentru AFP, la momentul respectiv, că acesta nu prezenta nicio amenințare pentru public.

Mai mult de 20 de țări europene au interzis sau au restricționat în mod semnificativ folosirea animalelor în circuri, dar Italia nu se numără încă printre ele.

Potrivit grupului LAV, a fost redactată o lege, dar a fost amânată, și estimează că aproape 2.000 de animale sunt ținute în circuri, în Italia.

Stropirea cu vopsea lavabilă sau alte substanțe non-toxice peste monumente sau picturi celebre devine o formă de protest tot mai des folosită.

Duminică, activiștii au aruncat supă pe sticla care protejează "Mona Lisa" lui Leonardo da Vinci, în muzeul Louvre din Paris, cerând dreptul la "alimentație sănătoasă și durabilă", potrivit France24.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel