Florin și Marin, hoți influenceri pe TikTok: Au transmis live când au spart o casă. Cineva a sunat la 112 și Poliția i-a așteptat la poartă, urmărind imaginile

foto: Freepik
foto: Freepik

Jaf demn de Cascadorii Râsului, viralizat în online. Distracția s-a încheiat și gașca s-a spart în clipa în care s-au autoseziat... oamenii legii.

Florin și Marin, doi bărbați din Ploiești, au avut o idee extravagantă: să comită un jaf și să-l filmeze pentru TikTok, sperând să atragă cât mai mulți urmăritori. Însă, printre aceștia s-au aflat și ofițerii de la Secția 4 de Poliție din Ploiești, care îi așteptau la ieșire. 

Povestea începe pe 4 iunie 2023, când cei doi veri s-au întâlnit "la o băută" și apoi au avut o idee... "genială". S-au hotărât să intre live pe TikTok pentru a-și saluta prietenii. Însă, un prieten le-a lansat o provocare: să pătrundă în casa unui necunoscut și să lase prăpăd în urma lor. Mai precis, să distrugă două televizoare sau orice altă aparatură găsesc în locuință.

Zis și făcut. În dimineața zilei de 5 iunie 2023, în jurul orei 02:00, cei doi aventurieri au escaladat un gard și au intrat într-o locuință, forțând o fereastră. Hoții știau dinainte că proprietarul nu se afla acasă, fiind plecat în concediu.

Provocare nebună

Tentația de a deveni spărgători-influenceri pe TikTok a fost de-a dreptul irezistibilă pentru cei doi, așa că s-au filmat în timp ce furau diverse unelte, o motocoasă și distrugeau două televizoare. În plus, au găsit în casă și câteva sticle de alcool pe care le-au desfăcut pe loc și le-au băut pe live. ”Ia zi, să moară nepoții mei, mai avem de cărat, mai avem o grămadă. În seara asta suntem șmecheri și mâine vă demonstrez eu, să vezi pe ce loc sunt. (…) Uite ce beau, să moară nepoții mei, că fur…”, spune Marin.

”Ia uitați, la furat, la furat”, a spus celălalt.

”În continuare, a căutat bunuri pentru a le distruge și a îndeplini provocarea, fapt pentru care a lovit cu pumnul și podul palmei două televizoare tip plasmă ce se aflau depozitate unul în sufragerie și celălalt într-un dormitor”, se mai arată în rechizitoriu, potrivit investigației Fanatik.

Un urmăritor a sunat la 112

Numărul vizualizărilor creștea și filmarea ajunsese să aibă deja câteva sute de repostări. Așa că, la scurt timp, au avut parte de ceea ce nu și-au dorit niciodată: s-au trezit cu poliția la ușă. Unul dintre urmăritori a alertat oamenii legii, spunând că doi bărbați transmit o spargere în direct. Agenții de la secția 4 au ajuns rapid la fața locului și au continuat să urmărească imaginile până în jurul orei 04:00, așteptându-i pe hoți să iasă, încărcați cu două geamantane. Prinși în flagrant, cei doi au susținut că bunurile le-au fost vândute dintr-un Obor din Ploiești. ”În continuarea cercetărilor s-a procedat la vizionarea imaginile surprinse de către organele de poliție prin intermediul aplicației TiKTok, fiind întocmit procesul-verbal de vizionare a imaginilor video (f.74-76 d.u.p.) potrivit căruia, se observă faptul că utilizatorul– “m(…)mihai91” postează live mai multe clipuri video, în timp ce se filmează în interiorul imobilului cu numărul 9A, de pe strada Pielari, în care comunică către urmăritorii săi că ‘am spart casa’”, se mai arată în dosarul de caz.

Curtea de Apel Ploiești i-a condamnat pe cei doi făptași la închisoare. Florin va executa o pedeapsă de 2 ani, iar Marin a primit 2 ani și 3 luni, fiind găsit vinovat de furt calificat și distrugere. De asemenea, cei doi trebuie să plătească suma de 5.500 de lei, echivalentul contravalorii celor două televizoare distruse. Amândoi au antecedente penale și nu au reușit să finalizeze nici măcar școala generală: unul a abandonat după clasa a doua iar celălalt a absolvit doar cinci clase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel