Doi spanioli sunt cercetați după ce au prezentat pe Aeroportul Otopeni certificate false COVID-19.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Henri Coandă Bucureşti au depistat doi cetăţeni spanioli care au prezentat pentru controlul de intrare în Romania certificate de vaccinare pentru virusul SARS Cov-2 care nu corespundeau cu datele acestora de identificare, fiind false.
În cursul zilei de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti, s-au prezentat pentru a intra in Romania, cu o cursă din direcţia Turcia-Istanbul, doi cetăţeni spanioli, în vârstă de 25 respectiv 26 de ani.
Cei doi pasageri au prezentat certificate digitale de vaccinare prevăzute cu cod QR, eliberate de autorităţile spaniole, care atestau faptul că sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS Cov-2 în Spania.
Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că datele de identificare corespondente codului QR sunt diferite faţă de datele de identitate din documentele de călătorie prezentate la controlul de frontieră de către cei doi bărbaţi, certificatele prezentate nefiind autentice.
Cei doi cetăţeni spanioli au renunţat la continuarea călătoriei, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 325 din Codul Penal, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.
În data 11.11.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 80.200 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 31.400 mijloace de transport (dintre care 14.000 automarfare).
Pe sensul de intrare au fost aproximativ 38.800 persoane cu 15.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 41.400 persoane cu 16.100 mijloace de transport.
Frontiera cu Ungaria - aproximativ 26.400 de persoane şi 13.500 de mijloace de transport.Frontiera aeriană - aproximativ 18.700 de persoane.Frontiera cu Moldova - aproximativ 14.500 de persoane şi 5.500 de mijloace de transport.
Poliția de frontieră lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, sens în care recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News