Doi ciobani, principalii suspecţi în cazul incendiilor de pe Transalpina

trans
trans

Inspectorul-şef al IPJ Sibiu, a declarat, miercuri dimineaţa, că în cazul incendiilor de la sfârşitul săptămânii trecute în zona Transalpina există doi suspecţi, informează Turnul Sfatului.

Autor: Adrian Stroescu

"Motivele exacte nu le cunoaştem, ancheta fiind în defăşurare. Se pare că sunt oameni care păstoresc animale în acea zonă", a declarat Inspectorul-şef Tiberiu Ivancea. Acesta a mai spus că cei doi ciobani riscă să facă închisoare dacă sunt găsiţi vinovaţi. "În funcţie de antecedentele lor pedeapsa pentru infracţiune este închisoare", a mai explicat Ivancea.

Flăcări azi-noapte

De cealaltă parte, prefectul judeţului Sibiu a declarat tot miercuri că în cursul nopţii trecute a fost contactat de şeful Inspctoratului pentru Situaţii de Urgenţă Sbiu pentru a fi informat de apariţia unor noi flăcări, care au fost lichidate rapid.

"Azi-noapte m-a contactat domnul Balcu, a fost undeva la o sută de metri de zona arsă o nouă flacără. Stratul de vegetaţie în zonă este foarte gros şi arde pe dedesubt fără a se vedea flăcări sau fum. Până nu avem precipitaţii rămâne riscul reaprinderii. Din informaţiile de la Meteo în perioada imediat următoare nu vom avea precipitaţii, doar o scădere a temperaturii", a mai declarat şi Horaţiu Răcuciu.

De cand au izbucnit flacarile, au ars aproximativ 62 hectare de litiera, resturi vegetale, martoane, resturi de trunchiuri, snepenis si gol alpin.

În prezent, zonele arse din munţi se află sub supraveghere continuă, mai mulţi reprezentanţi ai instituţiilor abilitate aflându-se în faţa locului.

Citeşte şi:

60 de hectare de pădure s-au făcut scrum în zona Transalpina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel