Doi copii de 7 și 11 ani, verișori din Copșa Mică, județul Sibiu, au plecat de acasă și nu au revenit. Polițiștii fac ample cercetări pentru depistarea băieților.
UPDATE:
Cei doi copii de 7 și 11 ani, care au dispărut în urmă cu 24 de ore de acasă, din Copșa Mică, județul Sibiu, au fost găsiți, duminică, în comuna vecină. Cei doi nu au fost victimele ale vreunei infracțiuni, anunță Poliția.
„Din fericire, politiștii din cadrul Poliției Orașului Copsa Mică i-au găsit, in urnă cu câteva minute, pe cei doi minori in localitatea Axente Sever”, au anunțat reprezentanții Poliției Sibiu.
Potrivit sursei citate, în perioada cât au lipsit nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.
Ei le-au povestit oamenilor legii că au dormit într-o mașină, scrie Mediafax.
- ştirea iniţială -
Cei doi copii au plecat de acasă într-o direcție necunoscută și nu au revenit.
Sâmbătă noaptea, în jurul orei 23:30, polițiștii din Copșa Mică au fost sesizați de către un localnic, care a spus că fiul său în vârstă de 11 ani, Marius adrian Burcea, împreună cu nepotul său în vârstă de 7 ani, Raul Ioan Burcea, ambii având același domiciliu, au plecat, în jurul orei 13:00, de acasă spre un magazin din localitate, dar nu s-au mai întors.
Marius Burcea Adrian, în vârstă de 11 ani, are 1,20 metri înălțime, 25 kg, păr brunet, ochi căprui. Când a plecat de acasă purta un tricou galben cu un desen rotund în partea din față, pantalon jeans albaștri și încălțăminte sport de culoare neagră. Nu se cunosc semne particulare.
Raul Ioan Burcea, în vârstă de 7 ani, are un metru înălțime, 15 kg, păr șaten, ochi căprui. Nu se știu obiectele de îmbrăcăminte purtate sau eventualele semne particulare.
Cetăţenii care pot oferi informaţii despre acești minori sunt rugați să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic pentru situații de urgenţă 112, scrie Mediafax.
Un medic psiholog a indicat ce să nu le spunem niciodată copiilor. În caz contrar, riscăm să îi marcăm pe viaţă.
Iată ce să nu îi spui niciodată copilului tău, conform psihologului Dana Crişan.
1. „De ce nu poţi fi şi tu ca şi ceilalţi”
"Comparându-l cu alt copil, asta va pune o presiune şi o tensiune intrapsihică, se va simţi nevalidat, neconform. Asta creează neîncredere în el, imaginea despre sine are de suferit”, explică psihologul.
Ce să-i spui în loc: „Asta nu îl validează pe copil. În loc să-l compari cu alţii, mai bine îi spui că eşti alături de el, îl stimulezi şi îl ajuţi să obţină şi el rezultatele dorite. Trebuie să existe recompense şi întăriri pozitive într-un comportament, inclusiv cu stimulare cu mici recompense sociale gen: „bravo”, „uite, asta ţi-a ieşit foarte bine”. Îi încurajezi pozitiv un comportament, o abilitate, o competenţă”, mai spune ea.
2. „Eşti prost/nu eşti în stare de nimic”
„Niciodată nu trebuie să-i spui că e prost, că nu e bun de nimic sau alte asemenea expresii. E momentul ca părintele să încerce să obţină pentru el un mai bun control şi management emoţional. Uneori, părinţii fac proiecţii cu propriile neîmpliniri şi frustrări, iar copilul suferă în relaţia cu părintele său. Dar ca părinte, trebuie să îţi reglezi imaginea despre aşteptări. Să fie o concordanţă între aşteptările lui şi ceea ce este capabil copilul să realizeze”, mai explică psihologul.
„În loc de asta, îl poţi încuraja, să-i spui „hai că poţi”, „ştiu că eşti puternic”, „sunt aici să te ajut dacă ai nevoie”, „nu-i nimic dacă nu a ieşit acum, data viitoare facem un plan pentru a avea şanse mai mari să reuşeşti”, mai explică ea. „Nu ca o pedeapsă, nu să se simtă vinovat.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News