Doi indivizi din Teleorman au intrat în curtea unui bărbat, au montat, fără acordul său, jgheaburi la acoperiș şi au cerut 8.800 de lei pentru lucrare
Doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv după ce au montat, fără acordul proprietarului, jgheaburi la acoperişul casei acestuia şi apoi l-au ameninţat să le dea 8.800 de lei pentru lucrare, informează, vineri, IPJ Teleorman, transmite Agerpres.
“Poliţiştii din cadrul Secţiei nr.9 Poliţie Rurală Videle au reţinut patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 30 de ani, din judeţele Cluj şi Mureş, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de şantaj şi violare de domiciliu. Activitatea infracţională reţinută în sarcina acestora constă în faptul că, în ziua de 1 august, ar fi pătruns în curtea unui bărbat din comuna Botoroaga, fără acordul acestuia, pentru a îi monta la acoperişul locuinţei jgheaburi de scurgere a apei pluviale.
Ulterior montării parţiale a sistemului de scurgere a apei de pe acoperiş, ar fi ameninţat persoana vătămată pentru a obţine o sumă de 8.800 lei, reprezentând contravaloarea lucrării efectuate în mai puţin de o oră”, precizează reprezentanţii IPJ Teleorman.
Faţă de cei doi bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman. Ulterior, au fost prezentaţi Judecătoriei Videle, pe numele acestora emiţându-se mandat de arestare preventivă.
Ieri, 9 septembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în judeţele Neamţ (4), Dâmboviţa (3), Iaşi (1) şi Ilfov (1), la persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, obținere ilegală de fonduri, tentativă la obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Au fost puse în executare 5 mandate de aducere, iar 3 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, informează IGPR într-un comunicat de presă.
Persoanele bănuite s-ar fi constituit într-un grup infracţional care, în perioada octombrie 2020 – iunie 2021, ar fi înființat 3 societăți comerciale, cu sediile în județele Neamț, Dâmbovița și Ilfov, în cadrul cărora ar fi angajat, în mod fictiv, 140 de persoane, arată cercetările.
Ulterior, membrii grupului infracţional ar fi solicitat de la agenţii pentru ocuparea forţei de muncă din județele Neamţ, Dâmboviţa şi Ilfov, subvenţii în baza unor prevederi legale. Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.439.000 de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News