UPDATE: Doi jurnaliști au realizat un interviu cu liderul unui clan, apoi au fost arși de vii în Haiti

Sursă foto: Twitter - @Haiti24_
Sursă foto: Twitter - @Haiti24_

Doi jurnaliști din Haiti au fost arși de vii de o bandă de răufăcători.

UPDATE. Doi jurnalişti au fost asasinaţi după ce au intervievat un lider al unei bande la periferia capitalei haitiane Port-au-Prince, joi, în timp ce membrii unui grup criminal rival deschideau focul de armă asupra lor.

La scurt timp după încheierea întâlnirii, jurnaliștii au fost atacați de o bandă rivală. Doi jurnaliști identificați ca Amady John Wesley și Wilkens Louissaint au fost împușcați, în timp ce colegul lor a avut norocul să scape, transmite RT

Știrea inițială

Doi jurnalişti haitieni au fost arşi de vii de o bandă de răufăcători în capitala ţării, joi, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul Forţelor de Securitate Haitiene. Sursa a spus că banda Ti Makak a comis crimele în cartierul Petion-Ville din Port-au-Prince. Motivul și detaliile atacului rămân neclare, a mai spus sursa informațiilor. 

Un al treilea jurnalist a reușit să scape, mai arată informațiile. 

Jurnalist radio ucis de Ti Makak

Institutul de presă haitian Radio Écoute FM a confirmat că unul dintre jurnaliștii săi, John Wesley Amady, a fost ucis în atac în timp ce era în misiune, documentând lipsa de securitate în zonă. Într-o declarație pentru CNN, joi, publicația a spus că Amady „a fost împușcat cu sălbăticie și ars de viu de bandiți înarmați”.

„Condamnăm cu maximă rigoare acest act criminal și barbar”, a transmis Radio Écoute FM, numindu-l un „atac grav la adresa dreptului la viață”. Radio Écoute FM a suspendat operațiunile până la noi ordine „în semn de solidaritate cu familia victimei”, se arată în comunicat.

Atacurile vin pe fondul violenței extreme și al deteriorării condițiilor de securitate în Port-au-Prince, grupuri rivale luptăndu-se între ele ori cu poliția pentru controlul străzilor, determinând zeci de mii de oameni să își părăsească locuințele în una dintre cele mai sărace națiuni din America. 

Pe același subiect: Premierul haitian este inculpat în asasinarea președintelui. Nu poate părăsi țara

Președintele haitian a fost asasinat în propria casă

În iulie anul trecut, președintele Haitiului, Jovenel Moise, a fost asasinat în timpul unui atac asupra reședinței sale private, lăsând un vid de putere care a adâncit tulburările cauzate de violență, criza umanitară în creștere din Haiti și pandemia de Covid-19.

Statele Unite au arestat marți un bărbat columbian pentru presupusa sa implicare în asasinarea lui Moise.

Te-ar mai putea interesa și: VIDEO. O cisternă cu petrol a explodat în Haiti - bilanțul morților se ridică la zeci de victime

Vezi și: Nevaccinații să fie arestați! Țara în care se iau măsuri dure

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel