Doi oficiali importanți ai grupării Hamas, uciși într-un atac aerian

Un ofițer de poliție israelian înarmat/ FOTO: Agerpres
Un ofițer de poliție israelian înarmat/ FOTO: Agerpres

Marți, un reprezentant al grupului Hamas a informat Reuters că doi membri din biroul politic, Jawad Abu Shammala și Zakaria Abu Maamar, au fost uciși într-un atac aerian în orașul Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza.

În paralel cu anunțul Hamas, referitor cei doi oficiali ai grupării uciși într-un atac aerian, Israelul anunță că în atacul de sâmbătă al grupului islamist palestinian Hamas au fost ucişi cel puţin 123 de militari israelieni.

Israelienii apreciază că Hamas a luat circa 100 de ostatici, inclusiv soldaţi, în cursul atacului pe scară largă care a luat prin surprindere statul evreu.

Comunităţile israeliene din apropierea frontierei cu Gaza au fost aproape complet evacuate, toţi locuitorii fiind transferaţi în locuri mai sigure, a mai spus purtătorul de cuvânt al forţelor armate. El a adăugat că au rămas pe loc "câţiva oameni", fie pentru că aşa au dorit, fie de nevoie.

Hagari a avertizat că orice palestinian care se apropie de bariera de la frontiera cu Israelul va fi împuşcat.

Armata israeliană anunţase deja că şi-a restabilit complet controlul asupra frontierei cu Gaza, după ce la sfârşitul săptămânii militanţii Hamas au intrat în Israel, unde cădeau în acelaşi timp mii de rachete trase de palestinieni. Asaltul a avut un bilanţ de circa 900 de morţi şi 2600 de răniţi în rândul israelienilor.

Loviturile aeriene în Gaza, lansate de Israel ca represalii, au ucis la rândul lor câteva sute de oameni. 

Israelul a trimis avioane în Europa după mobilizarea record

Forțele aeriene israeliene au declarat marți că au trimis transporturi în Europa pentru a aduce înapoi sute de israelieni care vor servi ca rezerviști militari în războiul din Fâșia Gaza care face ravagii de la sfârșitul săptămânii, relatează Reuters.

Într-o postare pe rețelele de socializare, corpul de armată a precizat că avioanele sale Hercules au luat parte la transportul aerian de urgență. Acesta nu a precizat din ce parte a Europei au venit rezerviștii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, viceamiralului Daniel Hagari, Israelul a mobilizat un număr record de rezerviști, 300.000 de persoane, care urmează să lupte împotriva grupării Hamas, cea care a atacat țara sâmbătă dimineață.

Acestea au fost cele mai sângeroase atacuri din ultimii 50 ani, iar autoritățile din Israel au decretat stare de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel