Doi ostatici eliberați de Hamas, din cauza stării precare de sănătate (Reuters)

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Două femei în vârstă au fost eliberate de Hamas, luni, potrivit Reuters.

Hamas a eliberat două femei captive din motive umanitare și în urma medierii dintre Qatar și Egipt, conform unei declarații făcute de Abu Ubaida, purtătorul de cuvânt al aripii armate a grupului.

Abu Ubaida a declarat pe Telegram că a eliberat deținutele, "în ciuda refuzului inamicului de a le primi începând de vinerea trecută și a neglijării problemei deținuților".

"Am decis să le eliberăm din considerente umanitare și din cauza stării lor precare de sănătate... Cu toate acestea, inamicul a refuzat să le primească vinerea trecută", se menționează în declarație.

Aripa armată a mai eliberat doi americani, vineri, la aproape două săptămâni după ce luptătorii Hamas i-au răpit, alături de zeci de alți oameni, în apropierea Fâșiei Gaza.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Qatar a declarat vineri că eliberarea ostaticilor americani din Gaza a avut loc "după multe zile de comunicare continuă cu toate părțile implicate".

Israel a bombardat sute de ținte în Gaza, luni. Numărul victimelor crește vertiginos, iar civilii sunt prinși în condiții grele.

Ministerul Sănătății din Gaza a anunțat că 436 de persoane au fost ucise în bombardamentele din ultimele 24 de ore, majoritatea în sudul teritoriului dens populat, lângă care trupele israeliene s-au adunat pentru o posibilă invazie terestră.

Armata israeliană a anunțat că a lovit peste 320 de ținte în Gaza în ultimele 24 de ore, inclusiv un tunel în care se aflau luptători Hamas, zeci de posturi de comandă și observație, precum și poziții de lansatoare de mortiere și rachete antitanc.

Bombardamentul israelian a fost declanșat de un asalt devastator al combatanților Hamas la 7 octombrie asupra comunităților israeliene de la granița cu Gaza, în urma căruia au murit 1.400 de persoane și au fost luate mai mult de 200 de persoane ca ostatici - cel mai sângeros episod dintr-o singură zi de la fondarea statului Israel, acum 75 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel