Doi ostatici români au fost eliberați de Hamas 

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate din Fâşia Gaza, a informat duminică Ministerul Afacerilor Externe.

"MAE informează că duminică, 26 noiembrie 2023, două persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, cu domiciliul în Statul Israel, au fost eliberate", potrivit unui comunicat de presă.

Astfel, în prezent, patru persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, se mai află ostatice în Fâşia Gaza.

"Ministerul Afacerilor Externe salută eforturile diplomatice ale SUA, Statului Qatar şi Republicii Arabe Egipt pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza. Ambasada României la Tel Aviv şi Consulatul General al României la Haifa menţin contactul cu autorităţile israeliene", se mai arată în comunicat.

Schimbul de prizonieri continuă

Un armistițiu de patru zile a intrat în vigoare între Israel și Hamas pentru a permite eliberarea ostaticilor ținuți în Fâșia Gaza în schimbul deţinuţilor palestinieni. Au avut deja câteva schimburi de prizoneri, care continuă și duminică. 

Israelul a primit o listă cu numele ostaticilor reţinuţi de gruparea islamistă Hamas care urmează să fie eliberaţi duminică din Fâşia Gaza, a anunţat biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, relatează dpa.

"Oficiali în domeniul securităţii verifică lista", a spus duminică biroul lui Netanyahu într-o postare pe reţeaua X (fostă Twitter).

"În numele coordonatorului Israelului pentru ostatici şi persoane dispărute, generalul în retragere Gal Hirsch, informaţia a fost transmisă familiilor ostaticilor; cerem ca mass-media să de dovadă de precauţie", a mai spus biroul.

"Informaţii suplimentare vor fi oferite dacă va fi necesar şi vă cerem să nu răspândiţi zvonuri şi informaţii neoficiale", a mai spus biroul lui Netanyahu, care nu a precizat câţi ostatici vor fi eliberaţi duminică.

Hamas a eliberat vineri un prim grup de 24 de ostatici, dintre care 13 cetăţeni israelieni şi 11 cetăţeni străini. În schimb, Israelul a eliberat un grup mai mare de prizonieri palestinieni din închisorile sale.

Sâmbătă, gruparea islamistă a eliberat un al doilea grup de 17 ostatici. La rândul lor, autorităţile israeliene au eliberat 39 de prizonieri palestinieni, şase femei şi 33 de copii, din două închisori, ca parte a acordului de schimb cu Hamas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel