Doi pacienți aflați în moarte cerebrală au primit inimi de porc modificate genetic

Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Două persoane aflate în moarte cerebrală au primit inimi de porc. Transplantul a fost un succes.

Publicitate

Oamenii de știință de la Universitatea din New York (NYU) au transplantat cu succes inimi de porc la două persoane aflate în moarte cerebrală, potrivit Euronews. Astfel, continuă eforturile de a rezolva problema lipsei de organe umane pentru transplant. Inimile modificate genetic au fost transplantate la două persoane care muriseră recent și care erau menținute sub ventilație artificială, a anunțat marți echipa de la NYU Langone Health.

Inimile au funcționat normal

Procedurile au fost efectuate în lunile iunie și iulie 2022, iar fiecare primitor a fost monitorizat timp de trei zile. Nu s-au remarcat semne de respingere timpurie, a precizat echipa, iar inimile au funcționat normal cu medicamente standard post-transplant și fără suport mecanic suplimentar. Inimile au fost prelevate de la porci care aveau zece modificări genetice: patru pentru a preveni respingerea și creșterea anormală a organelor; șase pentru a preveni perturbările cauzate de incompatibilitățile dintre porci și oameni.

Cazul lui David Bennet

Cele două transplanturi au avut loc la câteva luni de la moartea lui David Bennett, prima persoană care a primit o inimă de porc modificată genetic. Bennett suferea de o boală cardiacă în fază terminală înainte de a primi transplantul pe 7 ianuarie, la Universitatea din Maryland. Acesta a murit la începutul lunii martie, după ce starea sa a început să se deterioreze. Motivele pentru care noua sa inimă a eșuat în cele din urmă sunt încă neclare, însă un studiu realizat după moartea sa a precizat că la autopsie nu s-au găsit semne de respingere tipică. Chirurgii americani au transplantat în premieră, în ianuarie, o inimă dintr-un porc modificat genetic la un pacient, o premieră mondială. Agenția Statelor Unite pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde operației în ajunul Anului Nou. Operația a arătat pentru prima dată că o inimă de animal poate continua să funcționeze în interiorul unui om fără respingere imediată. Din păcate, David Bennett a fost declarat neeligibil pentru un transplant uman. Acea modificare genetică a fost făcută de compania Revivicor, care a furnizat și un rinichi de porc pe care chirurgii îl conectaseră cu succes la vasele de sânge ale unui pacient cu moarte cerebrală din New York în octombrie.

Inimile au fost testate înainte de virusuri porcine

Pentru experimentele actuale, NYU a procurat inimi de porci modificate genetic de către compania de biotehnologie Revivicor (care a produs și inima lui Bennett). Cercetătorii le-au testat pentru virusuri folosind un protocol de monitorizare îmbunătățit. Inimile nu au prezentat nicio dovadă a unui virus porcin numit citomegalovirus porcin care a fost detectat în sângele lui Bennett și care ar fi putut contribui la moartea acestuia. Cercetătorii de la NYU au transplantat, de asemenea, rinichi de porc la doi receptori aflați în moarte cerebrală în 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel