Doi români s-au întors în România, după 17 ani în Elveția: Am lăsat salariile de sute de milioane lei şi ne-am întors să creştem păsări, animale și să lucrăm pământul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Doi români au luat decizia de a se întoarce în România, după 17 ani petrecuți în Elveția.

 Într-o mişcare curajoasă şi plină de încredere în potenţialul României, doi români decid să facă pasul înapoi şi să se mute din străinătate în ţara lor natală. Gestul lor este considerat un exemplu de întoarcere acasă şi stârneşte interes şi admiraţie în comunitatea locală. După 17 ani de viaţă în Elveţia, tinerii apreciază mai mult liniştea, înţelegerea şi iubirea decât banii din cont.

Cei doi protagonişti ai acestei povestiri  şi-au petrecut mai mulţi ani în străinătate în căutarea unor oportunităţi şi a unui trai mai bun. Cu toate acestea, în ciuda succesului lor în carierele alese, inima şi dorul de acasă i-au făcut să ia decizia de a se întoarce în România.

Motivaţi de sentimentul de apartenenţă şi de dorinţa de a contribui la dezvoltarea ţării lor, cei doi au făcut pasul curajos de a se muta înapoi în România. Această hotărâre nu a fost una uşoară, deoarece implică ajustarea la un nou mediu şi la provocările specifice întoarcerii acasă după o perioadă petrecută în străinătate, scrie Rador.

"Suntem fericiţi şi liberi!"

Cristina a povestit, pe Facebook, grupul "Mutat la ţară - viaţa fără ceas", e ce au ales să se întoarcă acasă, deşi nu le lipsea nimic în străinătate

"Ne-am construit colţişorul nostru de Rai. Eu sunt cu florile şi grădina, soţul este cu animalele şi agricultura. A fost cea mai bună decizie a noastră şi nu am regretat nici măcar o secundă faptul că am lăsat Elveţia şi salariile ei de sute de milioane lei pe lună şi ne-am întors acasă ca să creştem păsări, animale şi să lucram pământul.

Suntem fericiţi şi liberi pentru că fericirea nu înseamnă lucruri materiale şi banii. FERICIREA înseamnă să ai sănătate, iubire, înţelegere şi respect. Libertate înseamnă sa faci ce vrei, cum vrei şi când vrei. Sper să fim un exemplu bun pentru toţi românii din diaspora şi sa facă mai mulţi ce am făcut şi noi. Vă doresc multă sănătate, fericire şi Doamne ajută!" a scris tânăra.

Citește și:

De ce unii români plecați în Italia rămân acolo definitiv: "Avem familie în țară, dar asta este. Nu poți avea totul în viață"

În ultimele decenii, mulţi români au ales să-şi construiască o viaţă nouă în Italia, un trai mai bun pentru ei şi copiii lor. Opiniile sunt împărţite, dar cele mai multe indică o tendinţă de a rămâne acolo pentru viitorul apropiat.

Viziunile asupra deciziei de a rămâne în Italia pentru tot restul vieţii sunt diverse şi influenţate de o serie de factori, de la stabilitatea financiară la oportunităţile de carieră şi calitatea vieţii. Mai multe comentarii în acest sens s-au strâns la o postare de pe pagina publicaţiei Rotalianul - Revista românului în Italia.

"Am reuşit aici să mă realizez din toate punctele de vedere, ceea ce, în România, chiar dacă munceam 24 din 24 nu aş fi reuşit. Trăiesc într-un orăşel mic, curat şi cu multe oportunităţi. Muncim 12 ore pe zi, dar avem satisfacţie şi, din punct birocratic, multe chestii sunt mai simple decât în România", a mărturisit o româncă.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel