Doliu în fotbal: A murit Gigi Mulțescu, supranumit ”SMURD-ul din Ștefan cel Mare”. ”Dinamo rămâne fără oxigen. Eroul din umbră ne părăsește în liniște”

Gigi Mulțescu/ foto Facebook Universitatea Craiova
Gigi Mulțescu/ foto Facebook Universitatea Craiova

Gheorghe Mulțescu a murit. Este știrea care astăzi cutremură fotbalul românesc. 

Gigi Mulțescu, fost jucător și antrenor de renume, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Recent, el a fost internat la urgențe din cauza unei pneumonii. Din păcate, nu a mai rezistat și a decedat pe 15 septembrie, în jurul orei 10:00 dimineața.

Starea de sănătate a lui Gheorghe Mulțescu s-a deteriorat brusc în ultimele zile, după o pneumonie severă, care a necesitat utilizarea constantă a unei măști de oxigen pentru respirație. Organismul său nu a mai răspuns la tratamente, iar în cele din urmă, Gheorghe Mulțescu s-a stins din viață. El se lupta și cu o altă boală grea: Alzheimer. 

Era supranumit ”SMURD-ul din Ștefan cel Mare”, fiind unul dintre cei mai mari jucători și antrenori ai clubului. Anul trecut, s-a retras din viața publică, pentru a-și dedica timpul familiei și în încercarea de a-și îmbunătăți starea de sănătate. În noiembrie, ar fi împlinit 73 de ani. 

Gigi Mulțescu a antrenat și la Universitatea Craiova, FC Voluntari, Petrolul Ploiești, FC Vaslui, „U” Cluj, Ceahlăul, Jiul Petroșani și Dacia Brăila. A avut ocazia să antreneze și în Turcia, la cluburi precum Samsunspor, Kayserispor, Adanaspor, Ankaragücü și Gaziantepspor. 

”Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Gigi Mulțescu, fostul antrenor al Științei. Mulțumim pentru toate amintirile de neuitat.Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a transmis Universitatea Craiova

”Rămas bun, Gigi Mulțescu! Gheorghe Mulțescu, unul dintre numele mari ale fotbalului românesc, ne-a părăsit, astăzi, la vârsta de 72 de ani. Fotbalist important, cu 359 de prezențe pe prima scenă și cu trei titluri de campion național, Gigi Mulțescu s-a remarcat și în cariera de antrenor, calitate din care a avut strânse legături cu fotbalul ploieștean.A avut patru mandate pe banca Petrolului, în sezoanele 2003-2004, 2011-2012, 2014-2015 și 2018-2019, rămânând în memoria suporterilor „lupilor” pentru rezultatele bune și pentru jocul spectaculos imprimat echipei noastre. Cu el la cârmă, Petrolul a bifat 697 de minute consecutive fără gol primit, cea mai lungă serie din istoria "găzarilor" (2014/2015). Odihnește-te în pace, Gigi Mulțescu. Condoleanțe familiei îndoliate” a transmis FC Petrolul Ploiești. 

”Din păcate, antrenorul care a pregătit-o ultima dată pe Dinamo în îndelungata sa carieră a încetat din viață duminică dimineață.

1. A fost mereu prezent, când Dinamo a avut nevoie de el.

2. A salvat Dinamo cu puținul pe care l-a avut la îndemână.

3. A fost sincer și nu a promis mai mult decât știa că poate împlini.

4. S-a angajat să salveze Dinamo și a făcut-o.

5. A pus întotdeauna dragostea de Dinamo mai presus de orice interes personal.

6. A fost criticat pentru că nu a crezut în falșii salvatori.

7. A fost dat la o parte, dar a rămas alături. Dacă l-ar fi putut îndepărta de tot, ar fi făcut-o.

8. S-a oferit să ajute în continuare, dar nimeni nu-i cere ajutorul.

9. Când cei ce sunt puși pe căpătuială vor da bir cu fugiți, lumea își va aminti că avem nevoie de el.

10. Când a fost vorba de Dinamo, n-a mai contat nici propria sănătate.

Ne regăsim în tine pentru că ești imaginea simplității și onestității față de fotbal și față de suporteri. Ne identificăm și ne confundăm cu tine. . "Am discutat doar un minut despre detalii financiare. Acum importantă e echipa, ca Dinamo să rămână în Liga 1, e echipa mea de suflet, nu mai discutăm despre bani. Era de bun simț, acum e până la sfârșitul campionatului. Dacă se continuă, discutăm pe urmă un contract. Dacă iese bine vom fi toți mulțumiți," a precizat Gigi Mulţescu în 2020 cand a preluat o ultima dată pe Dinamo. Câine pana la moarte și dincolo de ea!” scrie U Cluj Fans

”Gigi Mulțescu, una dintre figurile legendare ale fotbalului românesc, s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani. Cunoscătorii fotbalului îl numeau „Smurdul” datorită capacității sale de a salva echipe aflate în dificultate, fie ca jucător, fie ca antrenor. A avut o carieră remarcabilă la echipe precum Jiul Petroșani și Dinamo București. La Jiul, a câștigat Cupa României în 1974, iar la Dinamo a obținut trei titluri consecutive și două Cupe ale României. A marcat goluri memorabile în competiții europene, inclusiv unul împotriva lui Hamburger SV, reușind să impresioneze cu un șut de la 40 de metri. În anii săi de antrenorat, a fost recunoscut pentru capacitatea de a gestiona situații de criză, ajutând mai multe cluburi să evite retrogradarea. De-a lungul vieții sale, Mulțescu a fost considerat o personalitate respectată și iubită în lumea fotbalului românesc. Odihneasca-se în pace” notează FC Rapid București Fan Cluj

”Dinamo rămâne fără oxigen... Gigi Mulțescu, eroul din umbră, ne părăsește în liniște. Astăzi, fotbalul românesc și Dinamo plâng pierderea unui titan, a unui om care a respirat pentru echipa sa de suflet, căreia i-a oferit din propriul său suflu atunci când părea că totul se năruie. Gigi Mulțescu, cunoscut cu respect și drag ca Smurdul, a fost salvatorul nostru, un far aprins în nopțile cele mai întunecate ale clubului. Ca un medic care veghează asupra unui bolnav în agonie, Mulțescu s-a întors de fiecare dată să resusciteze o echipă care era pe muchia prăpastiei, dându-i oxigenul care să o readucă la viață.În ochii noștri, ai suporterilor dinamoviști, el era un OM, un erou tăcut, care, cu demnitate și forță interioară, știa să ridice nu doar moralul echipei, ci și inimile celor care trăiesc pentru alb-roșu. Cu fiecare revenire a sa, ca o chemare pe care nu o putea refuza, Gigi Mulțescu arunca un colac de salvare echipei noastre, chiar și atunci când viața părea să-i fi oferit și lui doar valuri de tristețe. Boala cu care s-a luptat în ultimii ani, începutul unei uitări crude, nu l-a împiedicat să rămână același om dăruit și loial. Astăzi, întreaga suflare dinamovistă rămâne fără aer, așa cum rămânem și fără cel care a fost Gigi Mulțescu. Drumurile lui prin fotbalul românesc și turcesc, atât de pline de triumfuri și sacrificii, se încheie acum, dar ecourile pașilor săi vor răsuna pentru totdeauna în inimile celor care l-au cunoscut și i-au simțit devotamentul. Odihnește-te în pace, Nea Gigi, și sperăm că de undeva, de acolo de sus, vei continua să privești peste Dinamo, oferindu-ne, oxigenul speranței. Ai fost mai mult decât un antrenor sau jucător... ai fost esența a ceea ce înseamnă să lupți până la capăt, indiferent de câte bătăi de inimă ți-ar mai fi rămas. Odihnește-te în pace, Smurdul nostru, și mulțumim pentru tot oxigenul pe care ni l-ai dăruit...” scrie Totul pentru Dinamo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel