Doliu în fotbalul românesc. Clubul anunță moartea marelui fotbalist și arbitru Șerban Necșulescu

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Fostul fotbalist şi arbitru dâmboviţean Şerban Necşulescu a murit.

Şerban Necşulescu a încetat din viaţă, duminică, la vârsta de 78 de ani, a anunţat clubul Chindia Târgovişte pe o rețea socială. Şerban Necşulescu s-a născut pe data de 17 iulie 1946. A fost o figură marcantă în fotbalul românesc, subliniază clubul.

Performanțele lui Șerban Necșulescu: A condus și meciuri internaționale



Acesta a evoluat ca jucător la Metalul Târgovişte, devenind arbitru în 1973 şi ajungând să oficieze meciuri în Divizia A în 1982. Șerban Necşulescu a reuşit să obţină ecusonul FIFA şi a condus meciuri internaţionale, inclusiv în Cupa Campionilor Europeni şi o semifinală de Cupa UEFA.

Pe lângă cariera sa de arbitru, Șerban Necşulescu a fost, totodată, conducător de echipe şi preşedinte al clubului Cimentul Fieni, notează Agerpres.

Mesaje de condoleanțe

”Tatăl meu a murit astăzi. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis fiul său, pe o rețea socială.

”Ne-a părăsit astăzi, fulgerător, cel mai titrat arbitru pe care l-a avut fotbalul dâmbovițean. Șerban Necșulescu (78 de ani) a oficiat peste 1.100 de meciuri în calitate de arbitru și de asistent, dintre care 25 internaționale, inclusiv o semifinală de Cupa UEFA

A deținut funcții de conducere la cluburi precum FC Olt sau Cimentul Fieni, dar și în cadrul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița sau a Comisiei Județene de Arbitri. Ne-a părăsit astăzi un uriaș al fotbalului și arbitrajului dâmbovițean, un erudit, cu o pasiune furtunoasă pentru acest minunat fenomen”, se arată în mesajul transmis de AJF Dâmbovița.

”Rămas bun, nea Șerban! Drum lin către îngeri!” 

O veste tragică a fost anunțată în acestă seară. Șerban Necșulescu, cel mai titrat arbitru dâmbovițean din toate timpurile, a trecut către cele veșnice. În vârstă de 78 de ani, nea Șerban a crescut multe generații de arbitrii, inclusiv pe subsemnatul.

Recunosc, de multe ori, observatorul Necșulescu a închis ochii la meciuri, deși meritam suspendat. Omul Necșulescu nu-l lăsa inima să mă suspende, deși meritam! Retras de câțiva ani din fotbal și din arbitraj, nea Șerban a urmărit fotbalul de la tv.

Despre Șerban Necșulescu se pot scrie multe, poate chiar cărți. A arbitrat Steaua-Dinamo sau o semifinală de Cupa UEFA, performanțe care cu greu vor fi ajunse de vreun arbitru dâmbovițean vreodată. Am avut onoarea și plăcerea să îi iau un interviu video reputatului arbitru târgoviștean în urmă cu câțiva ani.

A acceptat cu mare greutate. ”Nu prea am ce să spun, Costinele”, mi-a spus. Până la urma, a acceptat, cu mare greutate, deși interviul cu fostul arbitru putea să treacă lejer de 2-3 ore la câte avea de spus. De astăzi, fotbalul și arbitrajul dambovițean este mai sărac. Nea Șerban a urcat către veșnice! Rămas bun, nea Șerban! Drum lin către îngeri!”, a scris și Neagu Costinel, pe o rețea socială.

Citește și - Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul mare antrenor Jackie Ionescu - Video

Amintim faptul că, la începutul lunii iulie 2024, fostul mare antrenor de fotbal Ion V. Ionescu, cunoscut drept Jackie Ionescu, a murit. 

Fostul antrenor al echipei Poli Timişoara, Jackie Ionescu a rămas în istoria fotbalului românesc ca "fiind singurul antrenor din țară care a antrenat echipe în toate eşaloanele fotbalistice, de la campionatul comunal, judeţean, orăşenesc, Divizia C, B, A, lot naţional, copii, juniori şi tineret", potrivit FRF. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel