`Tribunul` Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949. Astăzi ar fi împlinit 67 de ani. Deși a avut patru sute de parlamentari în PRM, fostul președinte al PRM a fost uitat de prieteni. Senatorul Marius Marinescu a mers la mormântul său și mărturisește că se aștepta să întâlnească acolo oameni care cândva i-au fost aproape lui Corneliu Vadim Tudor.
Marius Marinescu își amintește când l-a văzut pentru prima oară pe Corneliu Vadim Tudor: ”Era după cutremurul din `77. L-am cunoscut în casa maestrului Sergiu Nicolaescu, unde eu ajunsesem în calitate de inginer constructor. Am rămas prieten din acea zi cu domnia sa.”
Senatorul a fost astăzi la cimitirul unde este înmormântat Corneliu Vadim Tudor, pentru a aprinde o lumânare în amintirea Tribunului și a-i pune flori pe mormânt.
”Mă așteptam ca la cimitir să-l comemoreze mai multă lume. L-au uitat prietenii. A avut peste patru sute de membri de partid în Parlament care, datorită lui, au o pensie de parlamentar. L-au uitat. Nu am văzut niciun fost parlamentar la mormântul lui.” a afirmat, cu regret, Marius Marinescu. Senatorul a continuat: ”Oricum, istoria nu-l va uita niciodată.”
Cu tristețe în suflet, acum nu mai merg la dânsul cu un buchet de flori și cu un cadou, merg la cimitir cu o floare și cu o lumânare
Marius Marinescu își amintește de ziua lui Corneliu Vadim Tudor din 2009, când Tribunul a împlinit 60 de ani: ”Am fost și eu invitat. Am mers împreună cu soția mea. I-am dus un buchet de flori și un mic cadou. Cu tristețe în suflet, acum nu mai merg la dânsul cu un buchet de flori și cu un cadou, merg la cimitir cu o floare și cu o lumânare. Aniversarea domnului Vadim Tudor din 2009 a fost una foarte frumoasă, domnul Vadim era încântător, glumea, deborda de optimism. Asculta muzică patriotică și dăruia întotdeauna apropiaților o colecție de CD-uri cu muzică patriotică și o carte scrisă de domnia sa. La sărbătorirea zilei sale de naștere, ascultam și muzică ușoară. Îi plăcea muzica Mirabelei Dauer, acea melodie extraordinară ”Mulțumesc, iubită mamă”, scrisă pe versurile domniei sale, sau ”Fă-mă doamne o lacrimă”, scrisă tot pe versurile unei poezii ale Tribunului. Îi plăcea și muzica clasică, în special Valsul numărul 2 de Dmitri Shostakovich, îi plăcea să asculte și `muzică de pahar`, dar nu dansa niciodată. Senatorul mai povestește că politicianul Corneliu Vadim Tudor mânca mereu preparate tradiționale românești.
Senatorul vorbește cu tristețe când se gândește că mai sunt câteva zile până la 1 Decembrie, Ziua Națională a României: ”Cred că acum mai mult ca oricând se impunea prezența domniei sale în viața politică. Avea carismă, era un om de cultură, foarte puternic, era văzut ca ocrotitorul oamenilor săraci, era un mare iubitor de animale. Ar fi ținut un echilibru pe scena politică în momentul de față. Cred că istoria îl va ridica pe același piedestal cu marii noștri patrioți. A scris, fără doar și poate, istorie”.
Cât despre liderii politici de astăzi, care vor să-i ia locul pe scena politică lui Corneliu Vadim Tudor, senatorul spune că ”votul va arăta cât de credibili sunt”. Tribunul ”era în stare să-și dea cămașa de pe el pentru orice om amărât ca să-l ajute. Idealul domniei sale era reîntregirea neamului”. Marius Marinescu dezvăluie că Vadim Tudor a suferit foarte mult când Emil Constantinescu a semnat Tratatul de Prietenie cu Ucraina și România a pierdut definitiv Herta.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu