Doliu în sportul românesc. Fost internațional mort la 53 de ani

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Este doliu în sportul românesc, după ce un fost internațional a murit la 53 de ani.

Fostul internaţional Ionel Negreci a încetat din viaţă la numai 53 de ani, transmite Agerpres. Tristul anunț a fost făcut miercuri de Federaţia Română de Rugby, pe site-ul său oficial.

Originar din comuna constănţeană Cumpăna, Ionel Negreci a început rugby-ul la Şcoala Sportivă 2 Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Dumitru Bucur.

El a evoluat în cariera sa la CFR Constanţa, la Farul Constanţa, echipă cu care a jucat şi în Challenge Cup, dar şi la echipa naţională a României, postul său fiind cel de taloner. A făcut parte din echipa care a participat la Cupa Mondială de rugby din Africa de Sud din 1995, fiind titular în toate cele trei partide disputate, cu Canada, Africa de Sud şi Australia.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby: Este o veste care ne-a şocat pe toţi



De asemenea, în 1995, Ionel Negreci a participat cu România la Cupa Ţărilor Latine, competiţie ce a avut loc în Argentina. În 1997 a făcut parte din echipa României care a jucat la Campionatul Mondial de rugby 7 la Hong Kong, jucând împotriva Australiei, Scoţiei, Franţei şi SUA.

"Este o veste care ne-a şocat pe toţi, rugby-ul românesc îşi pierde tot mai des jucătorii care au făcut parte din generaţii emblematice, jucători cu care noi am crescut, avându-i drept modele. Pe Ionel Negreci l-am prins la echipa naţională, era un jucător carismatic, care avea grijă de noi, cei mai mici, care făceam pasul spre echipa de seniori. Avea întotdeauna un sfat şi o vorbă bună pentru noi şi, dincolo de ce a făcut pe teren, mult mai important este că va rămâne în inimile noastre ca un mare om. Trebuie să fim mai conştienţi de faptul că trebuie să-i apreciem şi să-i valorificăm mai mult, în sprijinul rugby-ului, pe jucătorii care au purtat odinioară tricoul cu frunza de stejar", a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel