Primăria Craiova va consulta tinerii cu privire la proiecte de dezvoltare locală în cadrul unor şedinţe de lucru pe care conducerea municipalităţii le va avea cu reprezentanţii a peste 20 de asociaţii care fac parte din Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului şi care a organizat, miercuri, prima întâlnire după constituirea organizaţiei.
Potrivit municipalităţii, întrunirile vor fi lunare, aşa cum se întâmplă şi în cazul consiliilor locale, iar lista pentru înscrieri în Consiliul Consultativ este în continuare deschisă pentru cei care doresc să facă acest pas.
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, le-a spus tinerilor că municipalitatea are nevoie de implicarea lor şi că le va susţine proiectele.
"Vor urma şedinţe de lucru, cu materiale şi mod clar de a acţiune. Nu mi-aş dori să fim în situaţia ca, peste câteva luni sau un an, să spunem că acest Consiliu nu s-a întâlnit niciodată. În momentul în care s-a definitivat constituirea, trebuie să avem stabilită prima şedinţă de lucru, cu materiale şi mod de lucru. Vom lucra în felul acesta: vom propune o ordine de zi, ordinea de zi însemnând ce ne propunem să discutăm, toată lumea are materialul şi când ne întâlnim discutăm pe domeniul respectiv - dezvoltarea durabilă, transport, evenimente culturale", a afirmat Genoiu, care a şi semnat dispoziţia de constituire a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret.
Reprezentantul Organizaţiei Studenţilor din Facultatea de Mecanică din Craiova, Ovidiu Fudulache, care a şi condus prima şedinţă a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova, conform regulamentului, consideră că această nouă variantă de lucru va fi de mare ajutor pentru tinerii craioveni. Acesta a reamintit că vor pleca la Iaşi, de unde este încrezător că se vor întoarce cu titlul de Capitală a Tineretului, oraşul câştigător urmând să fie anunţat pe 26 octombrie şi va purta acest titlu în perioada 2 mai 2020 - 1 mai 2021.
"Dezvoltarea municipiului depinde de tineri, de fiecare dintre noi. Consiliul este un organism consultativ, la nivelul primăriei. În ceea ce priveşte dezvoltarea comunităţii, încercăm să venim cu idei de acţiuni ce ar putea fi implementate, idei de reglementări care pot cumva să crească importanţa pe care o au tinerii în societate sau rolul pe care îl au aceştia în administrarea eficientă a vieţii lor. Colegii noştri mai tineri de la Consiliul Judeţean al Tinerilor Dolj, în urma unor discuţii, au venit cu ideea creării acestui Consiliu, în contextul formării Grupului de iniţiativă Craiova, Capitala Tineretului din România. Mâine urmează să ajungem la Iaşi şi să purtăm alături de noi simţul oltenesc în ceea ce înseamnă dezvoltarea sectorului de tineret şi să ne întoarcem cu titlul de Capitală a Tineretului din România", a spus Fudulache.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News