EXCLUSIV  DOMENIU SCHIABIL. Remus Borza: Au sărit ca arși liberalii din Comisia de Mediu - VIDEO

Remus Borza
Remus Borza

Remus Borza, deputat independent, a vorbit, la "Borza Analytica" despre facilitățile care au stârnit reacții din partea liberalilor în cadrul Comisiei de Mediu.

 

"În Comisia de Mediu, miercuri, am avut în dezbatere un proiect de lege prin care se dorea crearea unor facilități pentru cei care doresc să amenajeze domeniile schiabile. Pe acest proiect au sărit ca arși liberalii din Comisie, dar și o parte a PSD-iștilor. Două au fost argumentele lor în sensul respingerii proiectului de lege. Primul: să nu distrugem pădurile, deși un domeniu schiabil se amenajează pe câteva hectare, iar dacă se ajungea în situația defrișării, investitorul avea obligația împăduririi unei suprafețe egale pe o altă locație. Se uită sutele de mii de hectare defrișate ilegal și zecile de milioane de metri cubi de lemn tăiat ilegal din ultimii 20 de ani", a spus, joi, în cadrul emisiunii "Borza Analytica", deputatul independent Remus Borza.

Discriminare între capitalul public și cel privat

"Al doilea argument viza refuzul de a acorda facilități fiscale investitorilor privați. Reprezentanții PNL în Comisie dorind să acorde astfel de facilități doar UAT-urilor care finanțează acest gen de proiecte. Evident, contrariează astfel de susțineri și de poziționări din partea unui partid liberal. Nu poți face discriminări între capitalul privat și cel public. Capitalul privat reprezintă motorul economiei românești, el fiind cel care finanțează, în proporție covârșitoare, bugetul de stat și marile sisteme publice. Facilitățile constau în scutirea de taxe pentru scoaterea terenului din circuitul agricol. Vorbim de sume derizorii raportate la valoarea investiției", a explicat deputatul.

România, turism. Cea mai mică pondere în PIB din UE

"Și în Austria, Bulgaria, Germania, Franța sau Italia, peste 90% din domeniile schiabile reprezintă investiții private. Trebuie să încurajăm și capitalul privat în turism prin acordarea unor facilități fiscale. România are cea mai mică pondere din UE a turismului în PIB. Doar 1,3% față de unguri sau bulgari care au 4%, greci 7%, croați 10%. România, anul trecut, a avut două milioane de turiști străini, pe când Bulgaria a avut 7 milioane, Ungaria 14 milioane, Grecia 23 milioane. Turismul trebuie să fie o prioritate pe agenda Guvernului. Din păcate, România, din punct de vedere turistic, înseamnă brânză bună în burduf de oaie. Trebuie să învățăm să ne marketăm mai bine", a spus Remus Borza.

[citeste si]

Răspunsul complet, mai jos:

Youtube video image

INTERVIUL INTEGRAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel