Dominic Fritz a premiat-o pe Maia Sandu cu 30.000 de euro. O deputată PAS spune că legislația Republicii Moldova nu permite primirea de sume de bani

Agerpres
Agerpres

Maia Sandu a primit weekendul trecut, din partea primarului Dominic Fritz, premiul „Timişoara pentru Valori Europene”, care este însoțit de o sumă de 30.000 de euro.

Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova a fost sesizat de Administrația Prezidențială cu privire la legalitatea primirii premiului bănesc de către Maia Sandu.

Acest lucru s-a întâmplat după ce deputata PAS Olesea Stamate, preşedintă a Comisiei juridice, numiri şi imunităţi din Parlament a declarat la emisiunea Rezoomat la Rlive TV că legislaţia Republicii Moldova nu permite ca şefa statului să accepte un astfel de premiu. Pe cale de consecință, Administraţia Prezidenţială de la Chișinău s-a adresat Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) în care a solicitat clarificări cu privire la premiul de 30.000 euro.

Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, a precizat pentru NewsMaker că, din punctul de vedere al instituţiei, astfel de premii nu reprezintă un cadou.

„Premiile internaţionale oferite pentru progresele Republicii Moldova, în semn de apreciere pentru eforturile Preşedintei Republicii Moldova constituie o recunoaştere a realizărilor tuturor cetăţenilor şi adeziunii faţă de valorile democraţiei şi libertăţii. Astfel de premii, din punctul nostru de vedere, nu se încadrează în noţiunea de cadouri, prevăzută în legislaţia naţională. Pentru a clarifica orice suspiciune, instituţia prezidenţială a trimis un demers către CNA ca să ne ofere un răspuns despre modul în care legislaţia tratează astfel de situaţii”, a spus Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvânt a preşedintei Maia Sandu.

Potrivit acesteia, Maia Sandu nu a primit încă premiul. Ea a adăugat că „în momentul în care va fi clar dacă legea permite recepţionarea acestuia, instituţia prezidenţială va acţiona transparent şi va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel