Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. Vezi aici și valoarea PRIMEI DE PLECARE de la FMI și ce PENSIE va încasa

strauss-kahn_1475436c
strauss-kahn_1475436c

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost eliberat vineri seară din închisoarea Rikers Island, unde şi-a petrecut patru nopţi, după ce avocaţii săi au achitat cauţiunea de un milion de dolari. Strauss-Kahn va locui în Manhattan, fiind în arest la domiciliu.

Judecătorul a semnat ordinul de eliberare a lui Dominique Strauss-Kahn după ce avocaţii acestuia au plătit cauţiunea de un milion de dolari şi au depus o garanţie de 5 milioane de dolari, bani care vor fi confiscaţi dacă nu respectă condiţiile eliberării.

Dominique Strauss-Kahn a fost predat unei firme private de securitate, ai cărei agenţi vor trebui să-l păzească non-stop, înarmaţi. El va fi mutat la o reşedinţă temporară din Lower Manhattan, din apropiere de Ground Zero, a cărei adresă nu a fost precizată presei. Aici, fostul şef al FMI se va afla sub arest la domiciliu. Locuinţa ar aparţine firmei de securitate angajate să-l păzească pe DSK.

Unul dintre avocaţii lui a precizat că eliberarea clientului său a întârziat, pentru că a fost nevoie să fie făcute modificări de ultim moment pentru a împiedica "ingerinţa presei" în viaţa privată a lui Dominique Strauss-Kahn. Avocatul a făcut un apel insistent la presă de a respecta viaţa privată a clientului său şi de a sta deoparte, chiar dacă a spus că înţelege presiunea la care sunt supuşi jurnaliştii pentru a aduce informaţii. "Viaţa privată este însă mai presus decât această necesitate", a conchis avocatul.

Iniţial, DSK trebuia să fie dus sub escortă la un apartament din Upper East Side, dar presa a aflat adresa şi clădirea a fost asediată de jurnalişti, iar vecinii şi-au exprimat nemulţumirea în legătură cu sosirea noului locatar.

Avocaţii din cazul Dominique Strauss-Kahn s-au întors vineri la tribunal pentru a stabili cu judecătorul "parametri adiţionali" eliberării pe cauţiune a fostului director al FMI, în condiţiile în care un tabloid newyorkez a anunţat că ar exista probleme cu închirierea apartamentului pentru DSK.

Potrivit New York Post, au apărut probleme de ultim moment cu apartamentul în care urma să stea fostul şef al FMI. Anne Sinclair, soţia lui Dominique Strauss-Kahn, dorea să stea cu fostul şef al FMI, până la procesul acestuia, în hotelul de lux Bristol Plaza, dar hotelul ar fi refuzat să le închirieze un apartament după ce a aflat că acolo urma să locuiască Dominique Strauss-Kahn.

Potrivit condiţiilor de eliberare, DSK poate ieşi din apartament numai pentru vizite la tribunal, la doctori, la un lăcaş de cult şi la avocaţii săi. Nu are dreptul să primească o dată mai mult de patru vizitatori care nu fac parte din familie. De asemenea, şi-a predat paşaportul şi toate documentele de călătorie.

Strauss-Kahn ar putea primi de la FMI o primă de plecare de peste 318.000 de dolari

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, care şi-a prezentat demisia după ce a fost implicat într-un scandal sexual pentru care a fost oficial pus sub acuzare joi, ar putea primi o "primă de plecare" şi o pensie anuală de peste 318.000 de dolari, potrivit ABC News.

Acordul semnat de Dominique Strauss-Kahn cu organizaţia financiară internaţională prevede o "indemnizaţie de plecare", indiferent care ar fi motivul ruperii contractului, inclusiv în cazul unor probleme în justiţie. Clauza poartă informal numele de "paraşuta de aur". Suma ar urma să fie cuprinsă între 60 şi 65% din salariul său anual net, adică între 318.000 şi 349.000 de dolari, şi ar putea fi acordată imediat.

Dominique Strauss-Kahn ar urma să încaseze o pensie pe viaţă.

Potrivit contractului său din 2007, directorul general al FMI încasa un salariu de bază şi o indemnizaţie totalizând 496.280 de dolari, care, actualizat la costurile de trai, a ajuns, în iulie anul trecut, la 530.000 de dolari, potrivit calculelor ABC News.

În ceea ce priveşte pensia pe viaţă, aceasta este 60% din salariu şi, deci, ar putea ajunge la 318.000 de dolari pe an, fie că Dominique Strauss-Kahn va face sau nu închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel