Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI, va fi eliberat. Se vorbește de revenirea acestuia în cursa prezidențială pentru Elysée

Procurorii au fost de acord cu eliberarea fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pus sub acuzare de agresiune sexuală, după ce credibilitatea victimei a fost pusă sub semnul întrebării. Judecătorii urmează, însă, să ia o decizie în acest sens. DSK este în arest la domiciliu de o lună jumătate.

După ce credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, de agresiune sexuală este pusă sub semnul întrebării, procurorii au hotărât să îl elibereze pe acesta, pe propria răspundere.

Ei au descoperit transferuri suspecte de bani în contul său şi că aceasta are legături cu traficanţi de droguri, relatează New York Times.

În aceste condiţii, procurorii s-au întâlnit joi cu avocaţii apărării şi au discutat despre o eventuală renunţare la acuzaţii.

Datorită ultimelor evenimente din  dosarul DSK, clasa politică franceză a intrat în alertă.  Dacă va fi găsit nevinovat, Dominique Strauss Kahn s-ar putea înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din 2012, anunţă RFI.

Astfel, partizanii  lui Dominique Strauss-Kahn vor să creadă că aceasta din urmă poate reveni în cursa pentru prezidenţialele de anul viitor, după ce situaţia în procesul acestuia a luat o nouă turnură.

Citește și:

Credibilitatea cameristei care îl acuză pe fostul director al FMI, pusă sub semnul întrebării

Martine Aubry, şeful Partidului Socialist, a fost prima care a salutat noile revelaţii în dosarul DSK. Ea a refuzat să spună însă dacă e cazul sau nu să se modifice calendarul primarelor socialiste. Procedura este în curs : până pe 13 iulie toţi cei care doresc se pot înscrie în cursa pentru desemnarea candidatului socialiştilor în alegerile prezidenţiale de anul viitor iar în octombrie simpatizanţii de stânga vor decide care dintre aceşti pretendenţi să-i reprezinte la prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel