Donald Trump acceptă o dezbatere cu Kamala Harris propusă de Fox News. Ce va face dacă vicepreședintele SUA refuză

Fost guvernator din SUA îl îndeamnă pe Trump să se retragă din cursa pentru prezidenţialele din 2024 / Foto Agerpres
Fost guvernator din SUA îl îndeamnă pe Trump să se retragă din cursa pentru prezidenţialele din 2024 / Foto Agerpres

Candidatul prezidențial republican Donald Trump a acceptat oferta postului de televiziune Fox News de a participa la o dezbatere pe 4 septembrie cu posibila sa contracandidată democrată Kamala Harris.

Anunțul a fost făcut de fostul președinte american pe rețeaua sa de socializare, vineri seara, potrivit Reuters. „Regulile vor fi similare cu regulile dezbaterii mele cu Joe Somnorosul, care a fost tratat oribil de către partidul său, dar cu sala plină”, a declarat Trump, referindu-se la situația din Partidul Democrat care a dus retragerea fără precedent a candidatului Joe Biden.

Postarea a fost eliminată pentru câteva minute, după care a fost din nou publicată, Trump eliminându-și propunerea pentru o reuniune "majoră" la primărie la aceeași dată, în cazul în care Harris "nu voia sau nu putea să participe". Harris a răspuns luna trecută că este "gata", după ce Fox News a propus ca dezbaterea prezidențială dintre cei doi să aibă loc la 17 septembrie, însă un răspuns concret nu a venit până la momentul scrierii acestei știri.

După ce Biden a renunțat la cursă pe 21 iulie și și-a anunțat susținerea pentru Harris, Trump a declarat că nu va dezbate cu Harris pentru că ea nu este candidatul oficial al Partidului Democrat. Ca dovadă a lipsei ei de sprijin - a afirmat Trump -, fostul președinte Barack Obama încă nu a susținut-o. Dar Obama a făcut-o o zi mai târziu, iar vineri, Harris și-a asigurat voturile necesare ale delegaților pentru a obține nominalizarea democrată, amintește Reuters.

Joe Biden, reacție după ce Kamala Harris a obținut voturile necesare pentru a fi desemnată candidat

Președintele SUA Joe Biden a declarat vineri că "nu ar putea fi mai mândru" după ce Kamala Harris a obținut voturile necesare pentru a câștiga învestitura democrată și va deveni candidatul partidului său la alegerile prezidențiale din noiembrie, conform Agerpres.

"Una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat a fost să o aleg pe Kamala Harris ca vicepreședinte", a reafirmat pe platforma X Joe Biden, "Acum că ea va deveni candidatul partidului nostru, nu aș putea fi mai mândru”.

Am avut astfel o încoronare fulger a Kamalei Harris, la mai puțin de două săptămâni după anunțul retragerii candidaturii de către Joe Biden. Democrații au anunțat vineri că vicepreședinta Statelor Unite a primit sprijin pentru nominalizare din partea a peste jumătate din delegați în cadrul unui vot online.

Ea va accepta această nominalizare săptămâna viitoare și o va sărbători la Convenția democrată, programată să aibă loc la Chicago, la jumătatea lunii august. Kamala Harris are acum la dispoziție mai puțin de 100 de zile pentru a-i convinge pe alegătorii americani să o susțină împotriva fostului președinte republican Donald Trump, iar dezbaterea din 4 septembrie s-ar putea să aibă o contribuție importantă în această încercare.

Cine este Kamala Harris

Kamala Harris, născută pe 20 octombrie 1964 în Oakland, California, este prima femeie, prima persoană de culoare și prima persoană de origine sud-asiatică care ocupă funcția de vicepreședinte al Statelor Unite. Avocat de profesie, Harris a fost procuror general al Californiei între 2011 și 2017 și senatoare din partea Californiei din 2017 până în 2021. În Senat, s-a remarcat prin activismul său în domeniul justiției penale, reformei sistemului de sănătate și drepturilor civile. Este cunoscută pentru abilitățile sale de dezbatere și pentru susținerea fermă a valorilor democratice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel