Donald Trump, amenințat cu alungarea din tribunal după ce a ignorat avertismentul de a păstra tăcerea

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a fost amenințat ieri cu alungarea din procesul său civil din Manhattan după ce a ignorat în mod repetat un avertisment de a păstra tăcerea.

Trump a fost auzit în repetate rânduri făcând remarci în timp ce scriitoarea E. Jean Carroll mărturisea că i-a distrus reputația după ce aceasta l-a acuzat de abuz sexual.

Într-un prim avertisment, judecătorul Lewis A Kaplan i-a spus fostului președinte că dreptul său de a fi prezent la proces va fi revocat dacă va continua să deranjeze.

Dar avocatul lui Carroll a declarat că Trump a putut fi auzit în continuare făcând remarci către avocații săi, inclusiv "este o vânătoare de vrăjitoare" și "este într-adevăr o escrocherie".

"Nu vă puteți controla"

Judecătorul Kaplan a declarat: "Domnule Trump, sper că nu va trebui să iau în considerare excluderea dvs. din proces... Înțeleg că probabil sunteți foarte nerăbdător să fac asta".

"Mi-ar face plăcere", a răspuns candidatul republican la președinție.

"Știu că v-ar plăcea. Pur și simplu nu vă puteți controla în aceste circumstanțe, se pare", a răspuns judecătorul Kaplan.

"Nici tu nu poți", a mormăit Trump.

După audiere, fostul președinte a declarat reporterilor că judecătorul Kaplan este "un judecător nesuferit" și un "tip care îl urăște pe Trump".

Judecătorul a respins, de asemenea, cererea avocaților lui Trump de a se retrage din cazul în care este implicată Carroll.

Anterior, Trump a dat cu pumnul în masa apărării când judecătorul a refuzat din nou cererea avocatului său ca procesul să fie suspendat joi pentru ca el să poată participa la înmormântarea soacrei sale din Florida.

Trump profită din plin de bătăliile juridice după victoria din Iowa

Trump, care a obținut luni o victorie substanțială în adunările electorale din Iowa, a făcut din diversele sale lupte juridice o parte din campania sa pentru a-l înfrunta din nou pe democratul Joe Biden în calitate de candidat republican la președinție.

El a participat marți la selecția juriului, apoi a zburat la un miting în New Hampshire, înainte de a se întoarce la tribunal a doua zi și de a repeta ciclul cu un alt eveniment miercuri seara.

Carroll a fost primul martor într-un proces la tribunalul federal din Manhattan pentru a determina ce daune, dacă este cazul, îi datorează Trump pentru remarcile pe care le-a făcut în iunie 2019, în condițiile în care acesta a negat vehement că a atacat-o vreodată sau că o cunoaște.

Anul trecut, un jurat a constatat deja că Trump a abuzat-o sexual și apoi a defăimat-o, acordându-i scriitoarei daune de 5 milioane de dolari.

Dar juratul a constatat apoi că E. Jean Carroll nu și-a dovedit afirmația că Trump a violat-o.

Ea cere acum 10 milioane de dolari în daune compensatorii și alte milioane de dolari în daune punitive.

Carroll l-a acuzat pe Trump că a forțat-o în 1996, în cabina de probă a unui magazin de lux.

Trump, în vârstă de 77 de ani, afirmă că nu s-a întâmplat nimic între el și Carroll, în vârstă de 80 de ani, și că nu a întâlnit-o niciodată.

O fotografie de la o petrecere din 1987 în care apar Trump, Carroll și partenerii lor de atunci "nu se pune", deoarece a fost un salut de moment, susține fostul președinte, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel