Donald Trump, apel la decizia judecătorului din NY privind frauda de care este acuzat

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Cu procesul în desfășurare, fostul președinte american Donald Trump face apel la decizia judecătorului din New York privind frauda de care este acuzat.

Fostul președinte american, Donald Trump a făcut apel la refuzul unui judecător de a respinge procesul civil de fraudă intentat de procurorul general al New York-ului, Letitia James, împotriva sa și a afacerii familiei sale, la două zile după ce cazul a intrat în proces, transmite Reuters.

Apelul făcut la Appellate Division, o instanță de apel de nivel mediu, a fost depus în timp ce fostul președinte american stătea într-o sală de judecată din Manhattan, urmărind cum un contabil care a lucrat pentru el depune mărturie ca prim martor al statului.

Letitia James i-a acuzat pe Trump, pe fiii săi adulți Donald Jr. și Eric, pe Trump Organization și pe alții că au umflat valorile proprietăților de-a lungul unui deceniu și valoarea netă a lui Trump cu până la 2,2 miliarde de dolari.

Procurorul general a declarat că ”frauda uluitoare” a fost menită să-l ajute pe Trump să obțină condiții favorabile de la bănci și asigurători. 

Judecătorul Arthur Engoron a declarat pe 26 septembrie că Trump a comis fraudă, găsind ”dovezi concludente” că acesta și-a umflat averea prin supraevaluarea proprietății sale de la Mar-a-Lago, apartamentul penthouse din Trump Tower, clădirile de birouri și terenurile de golf.

De asemenea, Engoron a ordonat anularea certificatelor care au permis ca unele dintre afacerile lui Trump, inclusiv Trump Organization, să funcționeze în New York.

Apelul abordează toate concluziile principale ale lui Engoron.

Trump l-a numit pe judecător ”deranjat” și a sugerat pe luni ca acesta să fie exclus din barou. De asemenea, el a spus că James și-a bazat cazul pe numere ”frauduloase”, ca parte a unei ”vânători de vrăjitoare” democrate împotriva sa.

”Aceasta este o șicanare”, a declarat Trump miercuri. Reamintim că republicanul Trump conduce cursa partidului său pentru alegerile prezidențiale din 2024. Și cum apelul s-ar putea să se extindă dincolo de proces, asta ar însemna că poate dura până în decembrie. 

Engoron audiază cazul fără juriu

Potrivit sursei menționate, procurorul general urmărește șase cereri suplimentare în cadrul procesului, inclusiv falsificarea documentelor de afaceri, fraudă în asigurări și conspirație.

Letitia James solicită daune de 250 milioane de dolari, de asemenea, dorește ca lui Trump și fiilor săi, adulți, să li se interzică definitiv  aibă afaceri în statul New York.

Separat, Donald Trup se confruntă cu patru acuzații penale privind eforturile sale de a se menține la putere după alegerile din 2020, gestionarea documentelor clasificate și a banilor oferiți pentru a obține tăcerea, pe care i-a dat unei actrițe porno. 

Trump a negat că a comis vreo infracțiune și a pledat nevinovat. De altfel, aceste cazuri guvernamentale l-au ridicat din punct de vedere politic, iar campania sa pentru alegerile din 2024 le folosește pentru a stânge bani, prezentându-l pe Donald Trump (77 de ani) ca pe un martir.

Vezi și: Fostul preşedinte american Donald Trump, acuzat că a strâns peste 1 miliard de dolari din fraudă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel