S-a aflat adevărul despre celebra poză de la întrevederea dintre Donald Trump și Papa Francisc, poză în care Papa apare cu o figură împietrită și tristă.
În fotografia care a devenit virală, Papa nu părea fericit să stea lângă Trump. Imediat în presă au apărut imagini în care se putea observat că Papa Francis a fost fotografiat zâmbind în timpul unor întrevederi similare cu alți șefi de stat, de la cancelarul german Angela Merkel la președintele mexican Enrique Peña Nieto sau fostul președinte Obama.
Nu a durat mult până când fotografiile lui Obama cu un Papa Francisc zâmbind, din martie 2014, au făcut puse alături de imaginea Papei cu Trump, sugerând că Sfântul Părinte era mai fericit să-l întâlnească pe Obama decât pe actualul președinte.
Însă lucrurile sunt puțin diferite. Evan Vucci, fotograful care a imortalizat momentul viral, a explicat situația.
Întreaga scenă a durat "probabil 30 de secunde", susține acesta. "Starea de spirit din încăpere, nu părea amețitoare, Papa zâmbea, vorbeau ceva, nimic nu părea neobișnuit", a precizat acesta, potrivit portalului Time.
Așa cum se întâmplă adesea cu fotografiile Trump, criticii săi nu ratează nicio ocazie de a se folosi de o imagine care îl face să pară amețit, dezinteresat, neinformat.
În alte cazuri, imaginile au fost promovate și au devenit virale deoarece aparatul foto s-a declanșat în momentul în care Trump se întâlnește, spre exemplu, cu premierul canadian Justin Trudeau, care a părut să ezite în timpul unei vizite oficiale o strângere de mână în Biroul Oval, amintește sursa citată, care precizează că acest ultim episod cu Papa Francisc e doar un exemplu a campaniei de discreditare pornită împotriva lui Trump.
Așadar, mai multe imagini dintr-o scenă pot fi interpretate și uneori manipulate. Sursa citată amintește faptul că în timpul vizitei lui Obama la Vatican, de exemplu, într-o fotografie de grup cu Papa Francisc, Obama zâmbește în timp ce Papa are o figură foarte asemănătoare cu cea de miercuri din timpul întâlnirii cu Trump. Diferența este că atunci fotografia de grup nu a devenit virală prin rețelele de socializare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News