Donald Trump în discursul de campanie: Migranții „otrăvesc sângele țării noastre”

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Donald Trump a spus că imigranții fără acte „otrăvesc sângele țării noastre” în timpul unui discurs în New Hampshire.

Fostul președinte republican a repetat un limbaj care fusese anterior criticat ca xenofob și ecou al retoricii naziste.

Trump a făcut aceste comentarii în timpul unui eveniment de campanie în care a criticat numărul record de migranți care încearcă să treacă ilegal granița SUA.

El a promis că va reprima imigrația ilegală și va restricționa imigrația legală dacă va fi ales pentru un al doilea mandat de patru ani. „Ei otrăvesc sângele țării noastre”, a spus fostul președinte american într-un miting în orașul Durham la care au participat câteva mii de susținători.

Donald Trump a spus că imigranții vin în SUA din Asia și Africa, pe lângă America de Sud, adăugând: „În toată lumea se revarsă în țara noastră”. Acesta a folosit aceeași frază „otrăvirea sângelui” în timpul unui interviu publicat la sfârșitul lunii septembrie pentru The National Pulse, un site web cu înclinații spre dreapta.

Sursa Foto: Agerpres.

Liga Anti-Defăimare: Limbaj „rasist, xenofob și disprețuitor”

A provocat o mustrare din partea Ligii Anti-Defăimare, al cărei lider, Jonathan Greenblatt, a numit limbajul „rasist, xenofob și disprețuitor”.

Jason Stanley, profesor de la Yale și autor al unei cărți despre fascism, a spus că folosirea repetată de către Trump a acestui limbaj este periculoasă. El a spus că cuvintele reflectă retorica liderului nazist Adolf Hitler.

"Acum folosește acest vocabular repetat în mitinguri. Repetarea unui discurs periculos crește normalizarea acestuia și practicile pe care le recomandă", a spus profesorul Jason Stanley.

„Este o discuție foarte îngrijorătoare pentru siguranța imigranților din SUA”, a mai completat acesta.

În octombrie, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Trump, Steven Cheung, a respins criticile aduse limbajului fostului președinte, fiind catalogate de acesta ca „nonsens”, argumentând că un limbaj similar era răspândit în cărți, articole de știri și la televizor, conform Skynews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel