Donald Trump o devansează pe Nikki Haley cu 10 puncte în New Hampshire, potrivit unui sondaj. DeSantis era la doar 5% înainte de a se retrage

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Fostul președinte Donald Trump se îndreaptă spre victorie în alegerile primare republicane din New Hampshire, potrivit unui sondaj, cu un avans de două cifre față de principala sa contracandidată, Nikki Haley.

Fostul președinte Donald Trump se îndreaptă spre victorie în alegerile primare republicane din New Hampshire, potrivit unui sondaj exclusiv pentru Daily Mail, cu un avans de două cifre față de principala sa contracandidată, Nikki Haley.

După o victorie zdrobitoare în Iowa săptămâna trecută, o victorie mare în alegerile primare de marți ar putea transforma restul cursei pentru nominalizare într-o încoronare.

Sondajul Daily Mail din ajunul alegerilor primare, arată că 51% dintre alegători îl susțin pe Trump, iar fostul guvernator al Carolinei de Sud, Nikki Haley, are 41%.

Aceste cifre ar putea reprezenta chiar o supraestimare a scorului obținut marți de Haley. Susținătorii ei sunt doar pe jumătate la fel de entuziaști ca cei care intenționează să voteze cu Trump.

Sondajul efectuat pe 651 de alegători republicani din New Hampshire pentru alegerile primare subliniază cât de mult a căzut guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, înainte de a renunța duminică.

DeSantis a avut o susținere de doar cinci procente. Același sondaj din luna iulie a anului trecut îl plasa la 33%. 

"Dacă Trump câștigă marți, chiar și cu o singură cifră, trenul Trump a părăsit gara - și Nikki Haley pe peron"

James Johnson, co-fondator al J.L. Partners, care a realizat sondajul, a declarat că New Hampshire a fost cel mai bun stat pentru Haley în ceea ce privește grupurile demografice care tind să o susțină. 

"Dacă nu poate câștiga aici, atunci nu are nicio șansă de a câștiga în general și se îndreaptă spre o înfrângere zdrobitoare în Carolina de Sud", a spus el, referindu-se la următorul stat ce va nominaliza candidatul republican.

"Dacă Trump câștigă marți, chiar și cu o singură cifră, trenul Trump a părăsit gara - și Nikki Haley pe peron", a mai completat James Johnson.

Campania lui Haley mizase pe o mare prezență în New Hampshire, dar a început să reducă așteptările în ultima săptămână.

Primarele "semi-deschise" ale statului permit alegătorilor "nedeclarați" să participe la orice primare doresc.

Și o serie de grupuri de campanie a depus eforturi pentru a convinge alegătorii democrați și independenți să o susțină pe Haley în alegerile primare republicane ca fiind cea mai bună modalitate de a-l opri pe Trump.

Rezultatele sondajului arată că Haley îl învinge cu ușurință pe Trump în rândul acelor alegători nedeclarați, dar aderența lui Trump asupra bazei republicane compensează cu prisosință acest lucru.

Astfel, deși Haley ia 59% dintre alegătorii nedeclarați, față de Trump cu 34%, el ia 62% dintre republicani, în timp ce ea reușește doar 30%.

De asemenea, sondajul arată o diferență uriașă de entuziasm între cei doi. 

Astfel, în timp ce 82% dintre susținătorii lui Trump spun că sunt "foarte entuziasmați" să voteze pentru el, doar 44% dintre susținătorii lui Haley spun același lucru despre ea. 

Johnson a spus că problema pentru Haley este că ea depinde de susținerea din partea alegătorilor nedeclarați, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel