Donald Trump, planuri ample inspirate de Elon Musk. Va anunța un "audit complet al guvernului federal"

Donald Trump & Elon Musk / sursa foto: Flickr.com
Donald Trump & Elon Musk / sursa foto: Flickr.com

Donald Trump își va prezenta planurile inspirate de Elon Musk în timpul unui discurs în New York.

Donald Trump își prezintă platforma economică în timpul unui discurs susținut joi în New York City.

Politicile fostului președinte vor include recomandarea miliardarului Elon Musk de a crea o comisie pentru eficiența guvernamentală, care să efectueze „un audit complet financiar și de performanță asupra întregului guvern federal”.

Discursul are scopul de a detalia planurile lui Trump pentru viitorul economiei, subiect considerat de alegători drept cea mai importantă problemă în acest ciclu electoral.

Trump are un avantaj față de vicepreședintele Kamala Harris în rândul alegătorilor care consideră că un afacerist ar gestiona mai bine economia și criza inflației.

Politicile lui Trump sunt așteptate să introducă reduceri și mai agresive ale reglementărilor decât cele implementate în timpul primului său mandat la Casa Albă și ar putea, de asemenea, să anuleze dramatic fondurile necheltuite pe care administrația președintelui Joe Biden le-a alocat.

Declarația survine la doar cinci zile înainte de dezbaterea de marți cu Harris de la Philadelphia.

Dezbaterea Trump vs. Harris

Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a fost de acord cu regulile viitoarei dezbateri televizate cu fostul președinte Donald Trump, inclusiv să permită ca microfoanele să fie dezactivate atunci când este rândul celeilalte persoane să vorbească.

Campania Kamalei Harris a combătut anterior regula microfoanelor oprite, care a fost acceptată de predecesorul din competiția prezidențială, Joe Biden. Analiștii au sugerat că echipa Kamalei Harris credea că regula l-ar avantaja pe Trump.

Dar miercuri, atât campania lui Harris, cât și cea a lui Trump au fost de acord cu regulile de bază ale dezbaterii stabilite de rețeaua gazdă ABC News.

Dezbaterea, programată pentru 10 septembrie în Philadelphia, Pennsylvania, va fi prima confruntare dintre cei doi candidați la președinție.

Regulile sale sunt similare cu cele ale dezbaterii din iunie dintre președintele Joe Biden și Trump, găzduită de CNN, în cadrul căreia prestația slabă a președintelui Biden a dus la un cor de apeluri care îi cereau să renunțe la nominalizarea Partidului Democrat.

Citește tot articolul despre dezbaterea dintre Trump și Harris aici: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, este de acord cu regulile dezbaterii cu fostul președinte Donald Trump, inclusiv cu o regulă controversată

"Nu mai am răbdare. Există o mulțime de pierderi și reglementări inutile în guvern care trebuie eliminate"

„Nu mai am răbdare. Există o mulțime de pierderi și reglementări inutile în guvern care trebuie eliminate,” a scris Musk pe Twitter săptămâna aceasta, în contextul speculațiilor privind influența sa asupra politicilor economice ale lui Trump.

Musk a sugerat mai multe lucruri. De exemplu, comisia să abordeze problema inflației prin reglementarea cheltuielilor guvernamentale.

Și CEO-ul de la X, Tesla și SpaceX dorește ca acest grup să „recomande reforme drastice” după efectuarea unui audit complet al guvernului.

Trump și Musk au devenit apropiați pe măsură ce viziunile politice ale miliardarului au devenit mai conservatoare în ultimii ani.

Într-o conversație recentă pe X, Musk a sugerat public pentru prima dată înființarea comisiei.

În apariția sa de joi după-amiază în fața Economic Club of New York, Trump este așteptat să reitereze apelurile pentru declararea unei stări de urgență naționale. Fostul președinte dorește eliminarea „fiecărei bariere birocratice” pentru a emite rapid noi proiecte de foraj, conducte, rafinării, centrale electrice și reactoare.

El afirmă că forajul și exploatarea mai multor resurse energetice interne ar reduce cu 50% costurile de transport și cele ale petrolului, contribuind astfel la scăderea costurilor generale ale bunurilor esențiale precum alimentele și combustibilul.

În 2016, Trump a promis eliminarea a două reglementări pentru fiecare care este nou emisă. De această dată, el intenționează să ceară reduceri și mai ample pentru a ajuta la scăderea costurilor locuințelor și pentru a deschide porțiuni de teren federal pentru construcția de locuințe, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel