Donald Trump, rănit într-un atac armat la un eveniment de campanie. Doi oameni au fost uciși. Foto + Video

sursa: Reuters
sursa: Reuters

Donald Trump a fost rănit într-un atac armat care a avut loc la un eveniment de campanie în Pennsylvania.

Donald Trump se afla pe scenă și ținea un discurs, moment în care cineva a tras spre el. Imediat au intervenit agenții de la Secret Service care l-au apărat cu corpurile lor, iar apoi l-au dus la loc sigur. 

Fostul președinte a fost însă rănit, acesta având sânge în zona urechii. Cu toate acestea, rănile nu par să-i pună în pericol viața. Chiar dacă a fost rănit, acesta a ridicat pumnul în aer, în aplauzele susținătorilor. 

Donald Trump "este în siguranță", a anunțat rapid un purtător de cuvânt al Secret Service, responsabil pentru securitatea foștilor președinți.

Informațiile de la fața locului arată că doi oameni au fost uciși. Printre ei se numără și atacatorul.  

Președintele Biden a fost informat despre situație, a transmis Casa Albă.

2. -imagine fara descriere- (donald-trump-ranit-la-miting_39712200.jpg)

„Președintele Trump mulțumește forțelor de ordine și agenților pentru acțiunea lor rapidă în timpul acestui act odios. El este bine și este consultat la o unitate medicală locală. Vor urma mai multe detalii”, a declarat purtătorul de cuvânt Steven Cheung într-un comunicat.

Acesta a fost ultimul miting al lui Donald Trump înainte de Convenția Republicană, unde urmează să fie nominalizat oficial drept candidat al Partidului Republican, acolo unde se va confrunta cu președintele democrat în exercițiu, Joe Biden, la alegerile din noiembrie.

Încercare de asasinat asupra lui Donald Trump

Atacatorul a fost împușcat mortal. Din păcate a murit și un alt membru din public, iar o altă persoană se afla în stare critică, a scris un ziarist de la Washington Post pe rețelele de socializare, citându-l pe procurorul districtului Butler County.

Identitatea și motivul atacatorului nu au fost încă dezvăluite. Liderii democrați și republicani au condamnat atacul, care este catalogat drept o încercare de asasinat. 

„Acest act oribil de violență politică la un miting pașnic de campanie nu poate avea loc în această țară și ar trebui să fie condamnat în unanimitate și cu forță”, a declarat Mike Johnson, purtătorul de cuvânt al Camerei Reprezentanților. 

Liderul majorității democraților din Senat, Chuck Schumer, a spus că este îngrozit de ceea ce s-a întâmplat și se bucură că Trump este în siguranță. „Violența politică nu poate avea loc în țara noastră”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Secret Service a scris pe rețelele de socializare: „Serviciul Secret a implementat măsuri de protecție, iar fostul președinte este în siguranță... Totul devine acum o investigație activă a Serviciului și vor fi publicate informații suplimentare atunci când vor fi disponibile”.

Video:

Youtube video image
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel