Donald Trump și-a găsit aliați în Europa după ce a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare într-un proces penal

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Donald Trump și-a găsit aliați în Europa după ce a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare într-un proces penal.

Prim-ministrul Ungariei l-a susținut pe Trump vineri dimineața, după ce fostul președinte american a fost găsit vinovat de 34 de capete de acuzare într-un proces penal desfășurat în New York City, scrie POLITICO.

Trump a devenit primul fost președinte al SUA condamnat pentru o infracțiune, după ce un juriu l-a găsit vinovat de falsificarea documentelor pentru a acoperi o plată de bani tăinuiți unei vedete porno înainte de alegerile din 2016.

În ciuda verdictului, Orbán l-a descris pe prietenul său apropiat Trump ca fiind un „om de onoare.”

„Ca președinte, el a pus întotdeauna America pe primul loc, a comandat respect în întreaga lume și a folosit acest respect pentru a construi pacea,” a spus Orbán pe X, adăugând că poporul american își va da verdictul în noiembrie.

Orbán, o figură de dreapta, a fost de mult timp unul dintre cei mai apropiați aliați ai lui Trump în Europa și, în martie, a susținut din nou candidatura republicanului pentru a reveni la Casa Albă după alegerile prezidențiale din 5 noiembrie.

Sprijinul pentru Trump a venit și din partea viceprim-ministrului italian de extremă dreaptă Matteo Salvini, care și-a exprimat „solidaritatea și sprijinul total” pentru acum condamnatul infractor.

Trump a fost o „victimă a hărțuirii judiciare” adusă de „armamentizarea sistemului de justiție de către stânga,” a afirmat Salvini, care este și liderul partidului de extremă dreaptă Liga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel