Donald Trump trebuie să-i plătească lui E Jean Carroll 83,3 milioane de dolari. A calificat drept o minciună afirmația ei de agresiune sexuală

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Donald Trump a fost obligat să plătească 83,3 milioane de dolari într-un proces de defăimare împotriva unei femei, acesta catalogând totul drept o "vânătoare de vrăjitoare".

Instanța a declarat că Trump ar trebui să plătească 18,3 milioane de dolari ca despăgubiri și 65 de milioane de dolari ca daune punitive lui E Jean Carroll.

Carroll a zâmbit în timp ce a fost citit verdictul. Trump părăsise deja clădirea în coloana sa de mașini.

Trump a postat de pe contul său de pe Truth Social după decizia juriului: "Absolut ridicol! Sunt în total dezacord cu ambele verdicte și voi face apel la toată această vânătoare de vrăjitoare dirijată de Biden și concentrată asupra mea și a Partidului Republican.

"Sistemul nostru juridic a scăpat de sub control și este folosit ca o armă politică. Ei au luat toate drepturile primului amendament. ACEASTA NU ESTE AMERICA!"

Jurații au ascultat pledoariile finale în acest caz la începutul zilei de vineri, avocatul doamnei Carroll spunându-le că Trump ar trebui să plătească "scump" pentru că a defăimat-o.

Anul trecut, un juriu separat l-a obligat pe Trump să îi plătească lui Carroll 5 milioane de dolari, după ce l-a găsit vinovat de abuz sexual asupra ei într-un magazin Bergdorf Goodman din New York, la mijlocul anilor 1990. De asemenea, juriul l-a găsit responsabil de defăimarea ei după ce aceasta a scris despre incident.

Fosta editorialistă de sfaturi a revistei Elle a spus că Trump i-a distrus reputația de jurnalistă de încredere

Procesul care tocmai s-a încheiat s-a axat doar pe daunele pe care fostul președinte al SUA va trebui să le plătească pentru că a defăimat-o.

Suma este considerabil mai mare decât cele 10 milioane de dolari pe care Carroll le ceruse.

Fosta editorialistă de sfaturi a revistei Elle a spus că Trump i-a distrus reputația de jurnalistă de încredere, declarând că a mințit în legătură cu acuzația de viol.

Femeia în vârstă de 80 de ani a spus că afirmațiile lui Trump au făcut ca ea să fie supusă ani de zile unor atacuri continue, inclusiv amenințări cu moartea.

Un avocat al fostului președinte a susținut că E Jean Carroll nu merită niciun ban, spunând că s-a bucurat de atenție și nu a suferit niciun prejudiciu profesional sau emoțional după ce Trump a catalogat-o drept mincinoasă.

Trump a acuzat-o pe Carroll că a inventat întâlnirea pentru a stimula vânzările cărții sale de memorii și a susținut că nu a auzit niciodată de ea.

De asemenea, el a atacat-o pe Carroll în timpul procesului și în timpul procesului din campania prezidențială, proclamând cazul ei drept o "vânătoare de vrăjitoare" și o "escrocherie".

Trump ieșise mai devreme din sala de judecată în timp ce avocata lui E Jean Carroll, Roberta Kaplan, își începea pledoaria finală.

Kaplan le-a spus juraților că ar trebui să-l pedepsească pe Trump pentru că a mințit în mod persistent în legătură cu clienta ei.

"Cu toții trebuie să respectăm legea", a spus Kaplan. "Donald Trump, însă, se comportă ca și cum aceste reguli și legi pur și simplu nu i se aplică", a încheiat Kaplan, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel