Donald Trump trebuie să plătească o amendă de 354,9 de milioane de dolari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Viitorul afacerii familiei Donald Trump a fost decis astăzi de către un judecător din New York care a dat o decizie în procesul civil pentru fraudă. Fostul președinte, fiii săi adulți și compania care îi poartă numele au fost deja găsiți vinovați pentru falsificarea valorii activelor în declarațiile către creditori.

Update:

Judecătorul Arthur Engoron a decis astăzi că Trump trebuie să plătească o amendă de 354,9 milioane de dolari pentru că a supraestimat în mod fraudulos valoarea activelor sale pentru a obține condiții mai avantajoase la împrumuturi.

Pe lângă amendă, judecătorul i-a interzis lui Trump să ocupe funcții de conducere în orice corporație din New York timp de trei ani.

Știrea inițială:

Procurorii au cerut judecătorului să îl amendeze pe Trump cu 370 de milioane de dolari și să îi restricționeze posibilitatea de a desfășura afaceri în statul New York. Aceasta este o sumă semnificativă, chiar și pentru un miliardar. Experții juridici au declarat pentru BBC că o amendă atât de mare, alături de o eventuală decizie finală care ar putea afecta grav imperiul său imobiliar, ar putea reprezenta o lovitură dură pentru finanțele lui Trump relatează BBC.

"Nu va ajunge din senin sărac", a declarat fosta procuroare federală Diana Florence. "Dar va pierde o mulțime de bani. Averea lui va fi redusă semnificativ."

De ce ar putea fi amendat Trump cu 370 de milioane de dolari?

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a declarat în instanță că 370 de milioane de dolari este suma pe care familia Trump ar trebui să o plătească drept "disgorgement", o penalitate financiară care implică recuperarea banilor obținuți prin mijloace frauduloase.

Ea a calculat suma pe baza a trei factori: banii pe care Trump ar fi câștigat prin economii la dobânzi la credite din cauza declarării greșite a activelor; "prime" plătite angajaților Trump Organization care au participat la schemă; și profitul realizat din două tranzacții imobiliare pe care doamna James le susține că au fost obținute fraudulos.

Judecătorul Arthur Engoron este cel care trebuie să stabilească penalitățile financiare atunci când își va da verdictul.

Orice ar fi suma, Trump ar trebui, de asemenea, să plătească dobândă anuală la acea amendă, din urmă cu câțiva ani, când ar fi avut loc presupusele infracțiuni. Rata dobânzii de 9% din New York înseamnă că Trump ar putea fi nevoit să plătească o sumă suplimentară cu nouă cifre, pe lângă penalitate.

Trump neagă că a comis fraudă și susține că nu a existat nicio crimă, deoarece băncile au câștigat bani din investițiile sale. Se așteaptă să lanseze un apel, care ar suspenda decizia până când o instanță superioară va analiza cazul.

Dar dacă vrea să evite plata amenzii sau confiscarea bunurilor personale în timp ce procesul de apel se desfășoară, el trebuie totuși să depună în termen de 30 de zile suma integrală care va fi păstrată de instanță.

Forbes Magazine estimează că valoarea netă totală a averii lui Trump este de 2,6 miliarde de dolari. Biroul Procurorului General din New York a estimat, în 2021, valoarea sa netă anuală la 2 miliarde de dolari.

Pe baza acestor estimări, o amendă de 370 de milioane de dolari l-ar costa pe Trump aproximativ 15-18% din avere.

Pe lângă această penalitate iminentă, el deja îi datorează scriitoarei E Jean Carroll 83,3 milioane de dolari ca daune într-un alt caz de defăimare care s-a încheiat în ianuarie. Taxele sale legale cresc, de asemenea, în timp ce se confruntă cu patru cazuri penale la nivel federal și de stat.

Aceste poveri financiare combinate pot reprezenta mai multe lichidități decât are Trump la dispoziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel