Donald Tusk, candidatul comun al Opoziției pentru funcția de premier al Poloniei

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Donald Tusk este desemnat candidatul Opoziției pentru funcția de prim-ministru al Poloniei.

Partidele de opoziție din Polonia sunt pregătite să preia puterea și l-au desemnat pe Donald Tusk drept candidat pentru funcția de prim-ministru, au declarat reprezentanții acestora, marți, înaintea unei serii de întâlniri cu președintele Andrzej Duda, relatează Reuters.

Pentru Tusk ar fi o revenire în funcția de premier, după 8 ani, de când puterea a fost preluată către partidul Lege și Justiție (PiS). Din 2015, Polonia a intrat în numeroase conflicte cu Uniunea Europeană în legătură cu statul de drept, libertatea presei, migrația și drepturile comunității LGBT.

Amintim că după alegerile din 15 octombrie, Jaroslaw Kaczynski, liderul PiS în vârstă de 74 de ani, a spus oficialilor adunați la sediul partidului din centrul Varșoviei că nu este clar dacă prestația de duminică va duce la un nou mandat la guvernare.

”Trebuie să sperăm că, indiferent dacă suntem la putere sau în opoziție, proiectul nostru va continua... Nu vom permite Poloniei să-și piardă dreptul de a-și decide propriul destin”, a afirmat Kaczynski.

Citește și: Rezultatul final al alegerilor din Polonia. Donald Tusk, cea mai plauzibilă variantă de premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel