Donald Tusk îi ceartă pe republicanii din SUA, după ce au blocat ajutorul pentru Ucraina: Să vă fie rușine! Reagan se răsucește în mormânt

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul polonez Donald Tusk i-a certat pe republicanii din Congresul Statelor Unite ale Americii care au blocat ajutorul pentru Ucraina.

Într-o postare pe rețelele de socializare în această dimineață, politicianul de centru-dreapta a spus:

„Dragi senatori republicani ai Americii. Ronald Reagan, care a ajutat milioane de oameni să ne recâștigăm libertatea și independența, se răsucește în mormânt astăzi. Să vă fie rușine“, a precizat Trump.

Critica neobișnuit de puternică la adresa politicienilor din cel mai important partener de securitate bilateral al Varșoviei a venit după ce Senatul SUA a blocat un proiect de lege bipartizan de 118 miliarde de dolari pentru granița dintre SUA și Mexic și pentru Ucraina. Proiectul de lege ar fi oferit 60 de miliarde de dolari în asistență militară pentru Kiev.

Tusk este unul dintre politicienii veterani ai Europei, care a ocupat funcția de prim-ministru al Poloniei din 2007 până în 2014, președinte al Consiliului European din 2014 până în 2019 și președinte al Partidului Popular European din 2019 până în 2022. Ulterior, la finalul anului trecut, el a revenit în funcția de prim-ministru la sfârșitul anului trecut, potrivit The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel