Donatorii de sânge vor primi mult mai mulți bani din 2024

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Suma de bani pentru donatorii de sânge va crește începând din 2024.

În prezent, cetățenii care doresc să doneze sânge primesc 67 de lei. Această sumă va crește considerabil începând cu 1 ianuarie 2024, conform Biz Brașov.

Oamenii vor fi încurajați să doneze, în scopul reducerii crizei din spitale și din centrele de transfuzii sanguine. 

Potrivit unui studiu 56% dintre români au temeri în ceea ce priveşte donarea, au frică de ace, de sânge şi se tem de spitale. Datele mai arată că doar 17% de români din mediu urban au donat sânge în ultimul an. 

Astfel, de la 1 ianuarie 2024, suma pe care o vor primi donatorii de sânge va fi de 280 de lei, adică de peste 4 ori mai mare decât este în prezent.

„Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de le 1 ianuarie 2024. Este anunțul cu care am încheiat ultima ediție a Fidelis de anul acesta. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanțare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280.

Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viață celor aflați în nevoie. Bilanțul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum și de investitor” în 2023 arată așa: 15.000 vieți salvate și peste 522 milioane lei investiți“, a spus ministrul Finanțelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel