EXCLUSIV  Donețk și Lugansk, „scenariu maximal“ în Ucraina. Bogdan Chirieac: Ipoteza în care Putin va lua toată țara

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre un scenariu prin care Federația Rusă poate readuce Ucraina sub propria sferă de influență.

În cadrul emisiunii „Deferiţi mass-media“, de la DC News, analistul politic Bogdan Chirieac a expus un scenariu prin care Federația Rusă ar putea să preia controlul în Donbass și, în același timp, în toată Ucraina.

Youtube video image

„Eu cred că cele două republici (n.r. Donețk și Lugansk) au cerut recunoașterea independenței și alipirea la maica Rusie. Ele reprezintă Donabass-ul, 60.000 de kilometri pătrați din teritoriul de astăzi al Ucrainei. Cred că Duma de Stat va aproba acest lucru și, odată recunoscute cele două republici, cred că se va organiza un referendum, cu etnicii ruși având o manieră confortabilă acolo, iar prin referendum, că dacă a existat precedentul Kosovo - vezi că de asta nu e bine să te duci într-o astfel de zonă -, vor vota alipirea la Federația Rusă, probabil ca republici autonome.

Federația Rusă e compusă din 89 de republici și teritorii, că de asta e federație, odată făcând parte din Federația Rusă, armata rusă ar fi, conform Kremlinului, în dreptul ei să apere aceste republici. Probabil că asta va fi în cel mai bun caz.“, a explicat Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  Jurnalist român din Cernăuți: E posibil un război în Ucraina! Putin a avut parte de o mare surpriză în 2014, o tragedie pentru el

„Lovitură de palat la Kiev“

„Cred că scenariul maximal va fi o lovitură de palat la Kiev, se va schimba guvernul cu unul pro-rus și în acel moment Putin ia nu doar o bucățică, ci toată Ucraina. Acum, nu știu cât poate să o țină, fiindcă problema fundamentală e cea economică și totul se reduce la asta. Deci, Federația Rusă are PIB-ul un pic mai ridicat decât Italia. Tancurile, avioanele, trupe costă și problema e că economia Rusiei a eșuat să devină o economie cu adevărat competitivă. Ei stau pe exportul de energie și materii prime în acest moment: petrol, gaze și minereu.“, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Înseamnă că Green Deal-ul îi înspăimântă îngrozitor. Devine chiar nerelevantă Rusia. Își pierde arma energetică și mai rămâne cu arma nucleară și cea a infanteriei“, a completat Val Vîlcu.

„Da, dar din hidrocarburi faci o mulțime de mase plastice. Le poți valorifica superior. Să presupunem că în 20-30 de ani până și Federația Rusă va depăși acest moment de dezvoltare economică. PIB-ul pe cap de locuitor în Rusia e mai mic decât cel din România, doar că rușii sunt 146 de milioane, iar noi mai suntem 16. Largi regiuni din Rusia sunt cu un PIB mult mai mic decât cel din Vaslui. Sigur că Putin joacă și cred că o face ca în secolul al XIX-lea, cu forța brută, în opinia mea nefiind o modalitate prin care să te impui“, a conchis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI   -  Orban, premierul Ungariei, asigură Kremlinul: Niciun lider european nu vrea război

Anul trecut, Kremlinul a mutat peste 100.000 de soldați din districtele militare de sud, vest, nord și centru către Ucraina. Aceștia sunt mobilizați în tabere uriașe de-a lungul graniței ruso-ucrainene și în Crimeea ocupată.

În ultimele săptămâni, experții militari au privit uimiți Rusia cum, într-un tur de forță logistic, și-a mutat armata din districtul militar de est pentru a se desfășura la granița de vest, la granița cu Ucraina. Trenurile au parcus 7.000 de kilometri, pe legendara rută feroviară transsiberiană, în direcția Ucrainei și țărilor NATO (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel