Vă propunem o rețetă cu fileuri gustoase de dorada într-o crustă de migdale.
Cu acest fel de mâncare îți vei surprinde membrii familiei și oaspeții într-un mod simplu, gustos și sănătos.
Ingrediente pentru 4 porții:
4 file de dorada (sau 2 dorada medie),
2 linguri de migdale decojite,
o jumătate de cățel de usturoi,
un buchet mic de pătrunjel,
3 felii de pâine albă,
1 lingură de pesmet,
ulei de măsline extravirgin,
capere, sare și piper - după gust.
Timp de preparare: 20 minute, dificultate - foarte ușor, bucătărie - italiană.
Dorada se curățată de solzi și se tăie fileurile. Apoi, folosind o pensetă, îndeptează oasele. Unge o tavă pentru cuptor și pune fileurile înăuntru. Dă-le cu sare și piper.
Pregătește această tartă rapidă și delicioasă în doar 10 minute
Preîncălzește cuptorul la 180° C. În bolul robotului se pun pesmetul, feliile de pâine fără crustă, tăiate cubulețe, pătrunjelul tocat și migdalele. Se adaugă 1 lingură de ulei de măsline extravirgin, puțină sare și piper. Se amestecă toate ingredientele pentru a obține un amestec omogen.
Întinde compoziția obținută este fileurile de dorada. Se decorează cu capere și se coace 15 minute. În ultimele 5 minute de gătire pornește focul în partea de sus a cuptorului ca peștele să se rumenească deasupra. Odată ce fileurile de dorada sunt aurii, servește-le imediat pe masă. Poftă bună!
Micul dejun este important nu doar pentru copii, ci și pentru adulți, pentru că toată lumea trebuie să-și încarce bateriile înainte de a pleca de acasă.
Așadar, pentru a face mai specială prima masă a zilei, încercați să pregătiți o prăjitură cu ricotta, care este bună și delicioasă. Imediat ce veți scoate desertul din cuptor, bucătăria se va umple cu un parfum irezistibil.
Este un desert moale și gustos pe care îl puteți pregăti repede. Cu siguranță, va avea succes, deoarece este atât de rafinat și îmbietor încât va dispărea cu viteza luminii de pe masă.
Un desert uimitor din griș și dovleac. Rețeta este simplă și ușor de făcut
În plus, are un număr redus de calorii și din acest motiv cei care țin dietă pot consuma o felie fără probleme!
Timp de pregătire - 15 minute, timp de gătire - 40-45 de minute, timp total - 1 oră, porții - 8, calorii - 130 pentru o felie.
Ingrediente:
600 grame ricotta ușoară,
3 ouă,
3 linguri de făină de griș (sau obișnuită),
3 linguri de stevia (sau zahăr),
3 linguri de smântână sau iaurt natural,
coaja rasă de la 1 lămâie,
1 linguriță esență de vanilie,
1 praf de sare.
Mai întâi, puneți ricotta într-un bol, adăugați gălbenușurile de ou, stevia (sau zahărul), praful de sare, esența de vanilie, coaja de lămâie rasă, grișul și smântâna (sau iaurtul). Mixați ingredientele cu un mixer electric, până veți obține un aluat compact și omogen.
Cu ce poate fi înlocuit untul în dulciurile de post. Iată câteva alternative surprinzătoare
Acum bateți albușurile spumă cu mixerul și încorporați-le în aluat, amestecând ușor cu o spatulă, de jos în sus.
Transferați aluatul într-o formă rotundă cu balamale, cu diametrul de 18-20 centimetri, acoperită în prealabil cu hârtie de copt.
La final, nivelați suprafața prăjiturii și puneți-o la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 40-50 de minute, la o temperatură de 180°C. la final, ornați prăjitura zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu