Dorel va ajunge director la Institutul Cantacuzino

institutul-cantacuzino
institutul-cantacuzino

Gabriel Ionescu, actualul director al Institutului Cantacuzino,  instituție producătoare de vaccinuri și care  supraveghează epidemiologic teritoriul național, a fost ”convins” să-și dea demisia. Ionescu a înaintat actul către MS în cursul dimineții de luni.

institutul-cantacuzino

Potrivit surselor De Ce News, Ministerul Sănătății se pregătește să-l numească din nou la conducerea Institutului Cantacuzino pe Radu Lucian Dorel, care a fost director în perioada 2005-2009. În 2010, Institutul Cantacuzino a avut mari probleme financiare și i s-a retras autorizația pentru vaccinul BCG, cva și pentru Cantastim, deoarece nu a reușit să-și retehnologizeze liniile de producție. Conducerea din acea vreme și Ministerul au dat vina pe directorul Radu Dorel, reclamând probleme legate de management. „Când am venit la conducere, în septembrie anul trecut, l-am găsit pe butuci", declara Radu Iordăchel, director la Cantacuzino, în Adevărul.  Procesul de retehnologizare a liniei de producţie a început încă din anul 2005, când Cantacuzino a intrat într-un program cu Banca Mondială în valoare de şapte milioane de euro.

Sub conducerea conf. Gabriel Ionescu programul de retehnologizare a funcționat conform planului, Institutul primind autorizații pentru o serie de produse, în timp ce alte linii sunt în curs de autorizare. Pentru că nu a avut ce să reproșeze actualului manager, s-a recurs la soluția ”demisiei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel