La ce gândiţi atunci când auziţi vorbindu-se despre dorinţă sexuală? Este cel mai probabil greşit şi aveţi idei bazate pe teorii învechite.
Publicitate
Un reputat psiholog american susţine că abia acum cercetătorii au început să realizeze că ideile pe care le aveau despre dorinţa sexuală sunt greşite şi că, de fapt, ar fi vorba despre o dorinţă spontană experimentată, în cea mai mare parte, doar de bărbaţi, potrivit Daily Mail.
"Cercetătorii au început să înţeleagă faptă că răspunsul sexual nu este un mecanism liniar aşa cum se credea cândva. Modelul anterior, originar de la sfârşitul anilor '70, decria lipsa fanteziilor sexuale şi o dorinţă pentru activitatea sexuală", spune psihologul Emily Nagoski.
Astfel, dorinţa sexuală era văzută iniţial ca o "foame" care îl motiva pe individ să caute satisfacţia sexuală.
"Se pare că mulţi indivizi, în special femeile, simt dorinţa ca pe un răspuns la stimularea erotică nu în anticiparea acesteia", adaugă specialista.
Ea susţine, totodată, că 70% dintre bărbaţi simt dorinţă spontană de a întreţine relaţii sexuale, în timp ce în rândul femeilor aceasta poate fi observată foarte rar, doar la 10-20% dintre ele.
Psihologul explică acest lucru prin faptul că fiecare femeie are propria ei sexualitate, unică precum o amprentă, şi este uşor diferită de o alta la nivel anatomic, iar corpul său răspunde diferit în faţa stimulilor sexuali.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu