Dormitorul ne poate îmbolnăvi! 8 simptome ciudate

Sindromul Clădirii Bolnave este recunoscut de OMS. Conform definiției lui, clădirile în care muncim sau locuim ne pot îmbolnăvi fără să ne dăm seama. Iată simptomele:

Ar putea casa ta să te îmbolnăvească? Potrivit Agenției americane pentru Protecția Mediului, se estimează că majoritatea oamenilor își petrec mai mult de 90% din timp în interior. Calitatea aerului interior este un factor enorm care contribuie la sănătate, spre exemplu. Pe lângă asta, conform OMS, Sindromul Clădirii Bolnave este catalogat ca fiind un grup de simptome, care apar fără a avea o cauză clară, darcare este asociată cu calitatea precară a parametrilor de confort în clădiri.

Ce trebuie să verifici și la ce simptome să fii atent: 

Simptome ciudate

Dacă aveți simptome precum ar fi congestie, amețeli, erupții pe piele, dureri de cap sau greață - și dacă aceste simptome dispar în decurs de o oră sau două după părăsirea unei clădiri, ar putea fi vorba sindromul clădirii bolnave. Alte probleme de sănătate mai grave atribuite SCB includ alergii, astm și oboseală cronică. Pentru a vă proteja de o mulțime de poluanți, aflați ce zone ale casei dvs. ar putea afecta sănătatea dvs. și cum să eliminați factorii de risc.

Indicele calității aerului

Ventilarea limitată a spațiilor închise stochează partcule periculoase și alți poluanți interiori. În timp ce casele de astăzi sunt izolate bine și fac o treabă bună pentru conservare a energiei și a căldurii, ele pot păstra în interior și aceste toxine periculoase. Deci, atunci când poți, deschide ferestrele pentru a-ți aerisi casa sau biroul; asigurați-vă că toate orificiile de aerisire sunt deschise, neacoperite și fără obstacole pentru a menține fluxul de aer.

Poluanții de interior

Sursele de poluare a aerului din interior sunt probabil chiar sub nasul voastru. Formaldehida și compușii organici volatili (COV) se pot ascunde în covoare, tapițerie, produse din lemn prelucrate - și chiar în consumabile. Dacă intenționați o renovare, verificați etichetele și materialele pe care le veți folosi pentru a vă asigura că nu aduceți toxine inutile în casa dvs.

La ce altceva mai trebuie să fiți atenți, aflați pe DCMEDICAL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel