Dorneanu și Pivniceru ar putea fi numiți judecători la CCR

dorneanu
dorneanu

Valer Dorneanu și ministrul Justiției, Mona Pivniceru, ar putea fi  susținuți de USL pentru a fi numiți judecători la Curtea Constituțională. Mandatele judecătorilor Axinte Gaspar, Aspazia Cojocaru și Ion Predescu urmează să expire în luna iunie.

În cazul în care Mona Pivniceru va fi numită judecător la CC, în  locul acesteia PNL ar dori să-l numească pe Tudor Chiuariu, dar PSD nu este de acord cu varianta liberalilor, scrie hotnews.ro

Mandatele judecătorilor Axinte Gaspar, Aspazia Cojocaru și Ion Predescu urmează să expire în luna iunie. Până pe data de 18 martie fiecare grup parlamentar urmează să facă propuneri la Comisia juridică. Propunerile pentru funcțiile de judecători ai CCR vor fi discutate la 21 martie, iar la finele lunii urmează să fie numiți de către Parlament.

"Au existat discutii dar cata vreme nu exista o propunere oficiala in acest sens nu doresc sa fac comentarii", a declarat Dorneanu, care în momentul de față este adjunct al Avocatului Poporului. Despre Dorneanu, premierul a declarat pentru hotnews.ro că acesta  "este unul dintre oamenii cel mai bine pregătiți și calificați pentru această calitate.  Cred că i s-a făcut o mare nedreptate în acea noapte de neuitat", a arătat Ponta, făcând referire la scandalul din Parlament din 2010, unde PDL a reușit să respingă candidatura lui Valer Dorneanu de la CC.

Pe locul detinut de Axinte Gaspar, urmează să facă o numire președintele Traian Basescu, iar pe cele ale Aspaziei Cojocaru si Ion Predescu, numirile vor fi facute de USL. Astfel, potrivit noii configuratii a Curții Constituționale raportul de forte urmează să se  mențină de 5 la 4, în favoarea PDL- Basescu. De menționat că al patrulea judecător, care ar putea fi contabilizat la USL, este de fapt Zoltan Puscas, numit de UDMR.

 Vezi configurația CCR

Presedintie

 - Petre Lăzaroiu- numit de Traian Băsescu în 2008 şi reconfirmat în funcţie în 2010, mandatul expira in 2017

 - Augustin Zegrean- numit de Basescu în 2010, mandatul expriră în 2019

 - Axinte Gaspar- numit de Ion Iliescu în 2004

PDL

 - Ștefan Minea- numit de Camera Deputaților în 2010, mandatul expira în 2019

 - Iulia Motoc- numită de Senat în 2010

USL

 - Tudorel Toader- numit de PNL la Camera Deputatilor, în 2006, mandatul expira în 2015

 - Aspazia Cojocaru- numită de Camera Deputaților, la propunerea PSD, în 2004

 - Ion Predescu- numit de Senat, la propunerea PSD, în 2004

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel