EXCLUSIV  Dorobanțu: Să vină Ghinea să păzească deținuții! Să vedem dacă e în stare pe 2.000 lei pensie. Prin ce a făcut a îngenunchiat sistemul de apărare

Inquam Photos / Ilona Andrei
Inquam Photos / Ilona Andrei

Șeful Administrației Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a spus că Ghinea a îngenunchiat sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. 

Încă de pe vremea când era ministru, Cristian Ghinea (USR) spunea că nu ar trebui să existe pensii speciale și că toată lumea trebuie să primească pensie în funcție de contributivitate. El spunea că un militar ar trebui să primească pensie în funcție de cât a fost plătit, însă nu în funcție de ultimele salarii.

Șeful Administrației Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu, a spus că-l invită pe Cristian Ghinea, pe o pensie de 2.000 lei, să păzească deținuții.

„Discursul acesta că pensiile militare sunt pensii speciale este un discurs al USR. Cristian Ghinea a băgat pensiile militare în PNRR. Cu alte cuvinte, prin această măsura, a îngenunchiat sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Noi, sindicatele, cerem Guvernului să renegocieze PNRR pentru că a fost negociat în niște condiții în care nu aveam război la graniță și nu aveam nici efectele economice ale pandemiei.

Cei de la USR, nelucrând o oră în administrația publică să vadă cum se conduce o administrație, cum se conduce un bugetar, au venit cu aceste măsuri și reforme din PNRR care, acum, dacă s-ar pune în aplicare, ar bloca sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Practic, domeniul nu ar mai deveni atractiv. Dacă mâine eu aș ieși la pensie pe 2.000 lei, ca militar, n-aș mai veni în penitenciar. Vin să fiu bătut și înjurat de către deținuți și să ies la pensie pe 2.000 lei?! Să vină Ghinea și să păzească el deținuții dacă este în stare! Să vedem dacă i-ar păzi pe o pensie de 2.000 lei”, a zis șeful Administrației Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu la DC News și DC News TV, în emisiunea jurnalistei Laura Duță.

”Culisele Justiției” este o emisiune realizată de Laura Duță și difuzată pe DCNews.ro și la DCNewsTV în fiecare luni, de la ora 15:00.


Care sunt condițiile în penitenciarele din România? De ce ne pune CEDO să plătim milioane de euro daune? Ce tipuri de deținuți există și care este pericolul pentru angajați?


Toate aceste întrebări și nu numai și-au găsit răspunsul în interviul de la DC News TV și DC News, unde invitatul Laurei Duță a fost șeful Administrației Penitenciarelor, Cosmin Dorobanțu.



Ne găsiți și pe rețelele de socializare:


Facebook: https://www.facebook.com/dcnews.ro/


Facebook: https://www.facebook.com/dcnewstv/


Instagram: https://www.instagram.com/rodcnews/


Site: https://ww.dcnews.ro/


TikTok: https://www.tiktok.com/@rodcnews/

Youtube video image

VEZI ȘI: Prin ce trec angajații închisorilor. Cosmin Dorobanțu (Administrația Penitenciarelor): În fiecare zi un polițist este bătut, ultragiat, scuipat, înjurat, amenințat /video - https://www.dcnews.ro/prin-ce-trec-angajatii-inchisorilor-cosmin-dorobantu-administratia-penitenciarelor-in-fiecare-zi-un-politist-este-batut-ultragiat-scuipat-injurat-amenintat-video_916344.html

USR va continua să pună presiune, în Parlament, pe actuala coaliţie de guvernare, pentru eliminarea pensiilor speciale şi trecerea la un sistem de pensii bazat exclusiv pe contributivitate, a declarat recent, într-o conferinţă de presă la Braşov, liderul senatorilor USR, Radu Mihail.

„Vrem ca sistemul să se deplaseze de la o situaţie în care Guvernul decide cui şi cât dă pensie specială la un sistem în care fiecare ştie că valoarea muncii sale se reflectă în salariu mai întâi şi apoi în pensia pe care o va avea. Statul trebuie să dea salarii decente şi salarii de o dimensiune apreciabilă celor care sunt merituoşi şi, în consecinţă, aceştia - că sunt militari, că sunt magistraţi - vor avea pensii pe măsură, consistente. Nu se întâmplă acest lucru acum, sunt pensii de zeci de mii de lei care nu au nicio susţinere în nicio contribuţie făcută la fondul de pensii sau la bugetul statului", a afirmat senatorul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel